Program | Duben 2014

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
02 St
19.00 h
Open Mic #73
Hosté: Jiří Smrž, Ilse Huizinga's Vocal Lesson [nl]
 
vstupné Dobrovolné

Dále vystoupí:

Leah Abramson [can]

Milan Sochora

Jan Jícha

Kluk z Plagátu

04 Pá
18.00 h
Lukáš Havrda
Vernisáž
 
vstupné Volné

Vernisáž výstavy obrazů Lukáše Havrdy.

05 So
19.00 h
Antimatter [uk]/Leafblade[uk]
Support: Calidad [cz]
akce měsíce
vstupné 300

Britská melancholic-rocková hudební skupina Antimatter je projektem dlou­ho­letého člena kapely Micka Mosse. Pro­jekt vznikl v roce 1997 spo­jením dvou zvučných jmen: Dun­cana Pat­ter­sona (bývalý basák a tex­tař kapely Anath­ema) a právě Micka Mosse. Kromě nich v kapele působí i houslistka Rachel Brewster a bubeník Chris Phillips.

S sebou si vezou Liverpoolskou bandu Leafblade založenou Danielem Cavanaghem a baskytaristou Kevinem Murphym. Z jejich hudby je cítit silný příběh, keltská mystika, středověké ambientní melodie doplněné o skvělé akustické refrény.

Jako česká předkapela vystoupí skupina Calidad. Metalová partička z Prahy, kombinující snad všechny podoby metalové a rockové hudby.

08 Út
19.00 h
Science café – O matematice výpočtů, zlatých telatech, jediném skutečném geometru a cestách tam a zase zpátky.
Host: prof. Ing. Zdeněk Strakoš, DrSc.
 
vstupné Dobrovolné

Zkusíme si povídat s použitím trošky matematických symbolů, obrázků a úryvků z textů rozličného druhu

- o běžném každodenním snažení se;

- o dobrodružstvích, těžkostech a kráse matematiky spojené s prováděním výpočtů na počítačích;

- o předstírání, módě a trvání, o (ne)plynutí s proudem a hledáni souvislostí;

- o zlatých telatech, kterým se klaníme, a o příběhu babylónské věže;

- o obtížích a legráckách;

- o osamělosti a smání se sám sobě.

www.sciencecafe.cz

Vstupné dobrovolné.

Rezervace nezajišťujeme, doporučujeme včasný příchod.

12 So
20.00 h
Macbad: Showdown
Premiéra POTRVÁ
akce měsíce
vstupné 100 student, 150 dospělý

Poušť. Pár správných chlapů na cestě za pomstou. Doktorka Majkí. Zombie. Greenhorni a zálesáci. Western. Závislost. Zabíjení. Kukuřice. Vlak. A Macbad. Co má udělat, aby mohl konečně vést normální život? Co to vůbec je? A jde to? Ale jednou nastane den, kdy přijde vlahej déšť a horkej písek přes noc vyraší zelení. A přišel čas, aby pro to konečně někdo něco udělal.

13 Ne
20.00 h
Macbad: Showdown
I. repríza POTRVÁ
 
vstupné 100 student, 150 dospělý

Poušť. Pár správných chlapů na cestě za pomstou. Doktorka Majkí. Zombie. Greenhorni a zálesáci. Western. Závislost. Zabíjení. Kukuřice. Vlak. A Macbad. Co má udělat, aby mohl konečně vést normální život? Co to vůbec je? A jde to? Ale jednou nastane den, kdy přijde vlahej déšť a horkej písek přes noc vyraší zelení. A přišel čas, aby pro to konečně někdo něco udělal.Konec chatu

15 Út
19.30 h
Johnny Foreigner [uk] / Hissing Fauna [cz]
Afterparty: Free Swim DJ
akce měsíce
vstupné 250

Indie rockové trio z Birminghamu Johnny Foreigner tvoří vokalista a kytarista Alexei Berrow, bubeník Junior Elvis Washington, basistka Kelly Southern a keyboardista Lewes Herriot, kterého kapela přizvala právě na minulém turné po Evropě, po kterém se stal plnohodnotným členem kapely.

Kapela vznikla v roce 2005 a po dvou úspěšně vyprodaných pilotních singlech se kapela upsala Best Before Records, s jejichž pomocí vydali Johnny Foreigner EP Arcs Across The City (2007), které se stalo senzací britské underground scény. V prestižním magazínu Drowned in Music obdrželo toto album nevídaných deset bodů z deseti. Ben Yates o EP poznamenal „[Johnny Foreigner] nám nedávají jinou možnost než zmáčknout tlačítko repeat. Ztělesňují vše dobré, co můžete říct o kapelách jako Sonic Youth, Bloc Party nebo Los Campesinos!“

Hned v následujícím roce Johnny Foreigner vydali desku Waited Up 'Til It Was Light, která si opět vysloužila velice dobré recenze. JoFo (v Británii jim jinak neřeknou) předskakovali takovým kapelám jako Dinosaur Jr., Hundred Reasons, Los Campesinos! nebo Futureheads. JoFo zažili také atmosféru nezapomenutelného festivalu Reading/Leeds.

Předposlední deska Johnny Foreigner Vs Everything vyšla koncem roku 2011. Pochvalné recenze vyšly v e-zinech Drowned in Sound, Sputnik music a Clash music. Všichni shodně kvitují snahu o lépe znějící album s poctivou produkcí. Kapela sama o desce řekla: „Natočili jsme desku, která zní, tak jak zní v našich hlavách (...) Je stejně dokonalá / nedokonalá jako jsme my a pokud na vás nebude fungovat, znamená to, že prostě nejsme dost dobří." O její dokonalosti jsme se mohli přesvědčit v minulém roce na pražské koncertě v klubu 007.

SUPPORT: HISSING FAUNA (CZE)
Kluci nedávno vydali splitko s Bugman na labelu Stoned to Death. Tento parádní kus tam najdete: http://hissingfauna.bandcamp.com/

O afterparty se postará DJ Free Swim!

18 Pá
20.00 h
"The Next Karel Gott...." Cosmic Boxer [uk]
Koncert
 
vstupné 100

Some call it music 2.0, some say the reinvention of the musical wheel....and others call it....Cosmic Boxer.....

*dry ice machine starts*

"Step onto the metro heading to 'Good Times' station on Friday the 18th of April. There is no ticket inspector between your ears and the sweet rhythmical-lyrical-miracle that is Cosmic Boxer. (Well, it costs 100kc to enter, but that spoils the image.)

The imaginary train doors have opened and you find yourself in a mysterious world of acoustic and electronic popular music magic. Verses and choruses appear from all angles, interspersed with guitar mistakes that Cosmic Boxer hopes you don't notice. The singing voice of Mr. Boxer makes your dreams come true. Yes, really.

"Cosmic Boxer is like Google, Manchester United, Winston Churchill, Starbucks and rollerskating rolled into one. Musically." - Cosmic Boxer.

CB will play a Depeche Mode cover, of that there can be no doubt. Also, some new Cosmic Boxer songs never played before. I like his voice, but then I'm biased.

The support band is yet to be announced. Mystery. It could be Elvis, but he hasn't answered my SMS yet.

I'm sure there's something important I'm forgetting...

Stagediving is strictly enforced. A mosh pit is mandatory. Haters can come too, and even hipsters. Anybody caught being too trendy may be removed by CB personally because it makes him self-conscious about his own appearance. Nobody should be cooler than the singer, he says.

See you on Friday the 18th of April. You will surely not regret it.

22 Út
19.30 h
VERTICAL SCRATCHERS [USA/ Merge Records]
support: Kontroll [CZ] –tbc–
akce měsíce
vstupné 150 s rezervací, 200 na místě

Po GIRLS AGAINST BOYS (8. 12. 2013 – Praha, Lucerna Music Bar) a post-enonovských CROOKS ON TAPE (19.2.2014 – Praha, klub 007 Strahov) přijíždí všudybud John Schmersal v rychlém sledu ještě se svou super-novou kapelou VERTICAL SCRATCHERS, jíž právě v těchto dnech slibné debutové album Daughter of Everything vydává proslulé vydavatelství Merge Records. Jednoduché písně s hitovými melodiemi àla The Kinks či Buzzcocks a s příbuzně dravým provedením; stopáž do dvou do tří minut, důraz na instrumentální simplicitu: „Chtěli jsme to prostě oholit až na kost,“ vysvětluje John Schmersal základní princip tvorby nového tria, jež před rokem postavil ve svém novém domově, v Los Angeles. „Zalíbila se nám představa, že se objevíme s holýma rukama někde, kde nebude žádný vybavení, maximálně základ bicích, basu do linky a nějakej zbastlenej, prostě jakejkoliv kytarovej aparát, my vlítnem na pódium a přesto nám to bude úplně stačit, abysme ty písničky v pohodě zahráli. No tak ne že bysme si fakt plánovali přijet třeba k vám úplně bez ničeho, ale v principu by to nevadilo!“ Nu dobrá, ověříme naživo v úterý 22. dubna od osmi hodin v pražském divadelním café POTRVÁ.

25 Pá
20.00 h
Overland Inn
Support: NoiseTrap
akce měsíce
vstupné 100

Overland Inn je francouzské trip-hopové duo založené v roce 2006 Etiennem (kytara) a Chloë (zpěv,klávesy), kteří vydali své první album Long Way Home v roce 2010. Před tím, než se usadili v Praze,ztrávili rok ve Velké Británii kde nahrály své nové album Technicolor vydané v roce 2013.

„For lovers of crazy beats, 80's keyboards, delayed guitars, strange notes and velvet voices.“

28 Po
19.00 h
Létající buchty
Autorský kabaret
 
vstupné Dobrovolné

Volné divadelní seskupení Čtyři buchty (více na www.ctyribuchty.com) se tentokrát bude zabývat létáním z různých úhlů a pohledů - uslyšíte písně staré i nové, autorské texty, samozřejmě vědecké poznatky ... Možná i křivku štěstí zase uvidíte!