Program | Červen 2016

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
01 St
19.00 h
Open Mic #95
Hlavní host: Martina Trchová & Trio
 
vstupné Dobrovolné

9 let, téměř 100 pořadů, více než 500 účinkujících. Open Mic znamená doslova otevřený mikrofon. Jako takový přitahuje stále nové a nové autory, ale také posluchače, kteří chtějí objevovit nové Dylany dříve, než ostatní. Žádné škatulky, žádné hlasování, žádná soutěž. Kdo přijde, hraje. Kdo hledá, najde.

dále vystoupí:

Pavel Kohn

Krtek Utek

Jonathan Langer (DE)

LeDva

Josef Pelán

Rudolf Prušák

02 Čt
20.00 h
Cena Pavla Kouteckého 2016 // Nebezpečný svět Rajka Dolečka
Kristýna Bartošová
akce měsíce
vstupné Dobrovolné

Dokumentární
Česko, 2015, 72 min

Režie: Kristýna Bartošová
Scénář: Kristýna Bartošová
Hrají: Rajko Doleček, Kristýna Bartošová
Producenti: Kristýna Hněvsová, Tomáš Michálek, Dagmar Sedláčková
Střih: Šimon Hájek

Mladá režisérka se vydává za stárnoucím profesorem hledat recepty na život těla a duše. Co ale dívce s rodinou v Bosně poradí srbský nacionalista a blízký přítel Ratka Mladiče? Dialog o překračování vlastních předsudků a ideologií se snahou najít smíření.

Film je nominován na Cenu Pavla Kouteckého 2016.
Cena Pavla Kouteckého, kterou organizuje Film & Sociologie a Divadlo Archa ve spolupráci s Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, byla založena pro připomenutí této výrazné osobnosti dokumentárního filmu

07 Út
19.30 h
Tomáš Palucha, PSM
Koncert
akce měsíce
vstupné 100

Proti proudu je nejlépe postupovat soustředěně, pomalu. Pouze tak narazí odvážný hledač – třebaže po pás ve vodě – na tóny a melodie, které zůstaly otisknuty v reliéfech času od jeho počátků, aniž by se kdokoliv namáhal měřit jejich význam či „velikost.“ Neměřitelné totiž odpočívá skryté a hluboko. Duo Tomáš Palucha nastoupilo na nelehkou pouť plnou askeze: tam, kde ostatní s gustem hulákají do širého světa jistě důležitou zprávu o své existenci, nabízí Tomáš Palucha zprávu o existenci jako takové.

08 St
20.00 h
Cena Pavla Kouteckého 2016 // V paprscích slunce
Vitaly Manskiy
akce měsíce
vstupné Dobrovolné

Vitaly Manskiy
Czech Republic, Russia, Latvia, Germany, North Korea | 2015 | 106 min. 

Severokorejská dívka Zin-mi se připravuje na oslavy výročí nejvyššího vůdce Kim Čong-ila. Uznávaný ruský dokumentarista Vitalij Manskij dostává povolení sledovat celou její rodinu. Ovšem je mu umožněno filmovat pouze podle pečlivě připraveného scénáře, aby nic nenarušovalo obrázek života spokojeného lidu. Přesto je snímek úplným opakem propagandy. Dokumentaristé totiž nechali běžet kameru i ve chvílích, kdy jsou scény předem aranžovány severokorejskými „režiséry“. Nebo ji namířili na usvědčující detaily, které mistrům manipulace unikly. Záběry, které neměly nikdy vzniknout, umně vložili do příběhu o zdánlivě šťastném životě v novodobé potěmkinovské vesnici.

Film je nominován na Cenu Pavla Kouteckého 2016.
Cena Pavla Kouteckého, kterou organizuje Film & Sociologie a Divadlo Archa ve spolupráci s Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, byla založena pro připomenutí této výrazné osobnosti dokumentárního filmu.

09 Čt
20.00 h
Veronika Suchánková & The Band
Koncert
akce měsíce
vstupné 100

Veronika Suchánková je pop-jazzovou zpěvačkou, kterou doprovází trojice zkušených instrumentalistů. Kapela se pohybuje na pomezí různých stylů, od jazzu a swingu doby meziválečné po současnost, až k současnému popu a baladickému pop-jazzu. Nebrání se však ani jiným žánrům. Přijďte se nechat překvapit a oslavit dvouleté působení kapely na klubové scéně! Těšit se můžete na skvělou hudbu a zajímavé hosty!

Veronika Suchánková – zpěv, Tanita Yanková – piano, Tomáš Piala – bicí, Tadeáš Mesany – kontrabas

14 Út
19.00 h
Science Café Praha
Přdnáška
 
vstupné Dobrovolné

Science Café je cyklus neformálních diskusí s vědci v příjemných prostorách kaváren. Od roku 2008 vystoupilo na Science Café přes 200 úspěšných českých vědců napříč mnoha obory.

Science Café v České republice inicioval zapsaný spolek Otevíráme a v současnosti se pod jeho záštitou konají Science Café ve více než 15 městech po celé ČR.

Červnové téma brzy upřesníme.

20 Po
19.30 h
Shipwreck Rats [de]
Koncert
akce měsíce
vstupné Dobrovolné

Do Potrvá připlouvá pirátská speed-folková kapela, momentálně sídlící v Berlíně. Hrají rychlou a zlověstnou hudbu ze Skotska, Irska, Severní Ameriky a dalších míst, která vyplenili na svých cestách. Mají spoustu písní na aktuální témata, jako velrybaření nebo nenošení kalhot!

21 Út
19.30 h
Tim Remis [usa], Jared Paul [usa]
Koncert
akce měsíce
vstupné TBA

Tento dvojkoncert je na první pohled ne úplně stravitelné seskupení, ale spoléháme na Vaši pověstnou toleranci a širokou duši! Folk a politický rap na jednom koncertě - věříme, že to bude 21. června v Potrvá fungovat; především proto, že oba protagonisty spojuje podobná tvrdohlavost. Tim Remis se po třech letech vrací sólovými koncerty do Česka a měl by s sebou přivézt novou desku. A prý se těší na všechny staré i nové kámoše.

Jared Paul je rapper a politický aktivista z Denveru, který vydal debutové album na Soleho labelu Black Box Tapes. Je to vynikající a srozumitelná deska a zajímavý je i seznam hostujících muzikantů - Sole, Ceschi, P.O.S. z Doomtree. Atd...

23 Čt
19.00 h
Klubová noc United Islands of Prague 2016
Objevy české a slovenské hudební scény
 
vstupné Volné

Příležitost pro všechny nedočkavce začít víkendový hudební maraton United Islands of Prague již ve čtvrtek. Již tradiční Klubová noc, je noc, během které se pražské kluby naplní objevy z české a slovenské hudební scény. Tým United Islands tentokrát spojil při tvorbě programu   síly se soutěží Startér Rádia Wave a tak téměř třetinu programu tvoří kapely právě z této soutěže.

Vystoupí:

LeDva

Ptakustik

Bob O Keeffe