Program | Duben 2017

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
01 So
19.30 h
Kill your boyfriend [it]
Support: 7/9
akce měsíce
vstupné 150

Kill Your Boyfriend (It)

Dark elektro/shoegaze/post-punk - toť co do hudební škatulky. Kill Your Boyfriend jsou dva típci - Matteo Scarpa a Antonio Angeli pocházející z Trevisa. Loni v prosinci vydali album "Ghost" pod labelem Shyrec Records. 

"This music is about our everyday ghosts, that arise from memories, traumas and deprivations," say band members Matteo Scarpa and Antonio Angeli. "They creep into our lives, and often condition them."

02 Ne
19.30 h
Tomáš Palucha & Prodavač
Koncert
akce měsíce
vstupné 100
04 Út
20.00 h
Ivo Cicvárek a Pavel Čadek
Koncert písničkářů
 
vstupné 100

Poslední album písničkáře Ivo Cicvárka „Velký svět“ se dočkalo nominace na cenu Anděl. Na koncertě ovšem můžete čekat průřez celou jeho tvorbou, od songů z nejstarších alb až po novinky, které ještě na deskách nahrané nejsou. V roce 2016 začal Ivo spolupracoval s violoncellistou Pavlem Čadkem (např. metalová skupina The Eclipse)– souzvuk Pavlova rockového cella a Ivova šansonového klavíru nebo folkové kytary se ukázal jako skvěle fungující kombinace.

 

Pavel Čadek se zároveň představí i v roli písničkáře. K doprovodu ovšemže používá violoncello, s pomocí looperu vytváří vrstvený, hutný zvuk, který originálně zapadá k jeho zajímavým textovým výpovědím. Pavel momentálně usilovně pracuje na svém repertoáru a doufejme, že se brzy dočkáme jeho první sólové desky.

05 St
19.00 h
Literární večer časopisu Stratosféra
Křest nového čísla
 
vstupné Dobrovolné

Stratosféra je kulturně-společenský časopis vydávaný studenty Gymnázia Jana Keplera. Význačný je svou sekcí poezie a komentáři na společenské dění a témata ze světa vzdělávání a kultury.

V rámci večera se můžete těšit na křest dubnového čísla, jehož stěžejním tématem bude vzestup fenoménu Zero waste, a vedle toho také na autorské čtení a mikropřednášky.

Program bude v průběhu večera střídán hudebními vstupy jazz bandu a několika písničkářů.

07 Pá
20.00 h
Ondřej Galuška (The Odd Gifts, eggnoise)
Koncert
 
vstupné 100

Ondřej Galuška (The Odd Gifts, eggnoise) zahraje výběr z repertoáru skupiny eggnoise za celou dobu její existence, od Dogwalking a Opilých Dam až po Anytime 8 a Houpacího koně.  Ondřej Galuška je kytarista, pozounista, zpěvák a spoluautor písní skupiny eggnoise, s níž nahrál čtyři alba. Za svou desku ALBUMEN získali eggnoise tři nominace na největších nezávislých hudebních cenách světa Just Plain Folks 2009 Music Awards. V roce 2010 doprovázeli na turné Lenku Dusilovou. V roce 2015 odehráli koncert v Millenium Parku v Chicagu a doprovodili Jima Peterika (The Ides of March, Survivor), spoluautora světového hitu Eye of the Tiger. Ondřej Galuška je nyní aktivní ve skupině The Odd Gifts, která v srpnu 2016 vydala album Migrant Songs.

09 Ne
19.00 h
Billow / Little Husky / Yu John
Koncert
akce měsíce
vstupné 70-100

Billow

Dreampop z Veselí nad Moravou. Debutový singl Galaxie vyšel loni v létě: „Hlavní mikrofon patří Lenčině zastřenému hlasu opředenému vlastní ozvěnou, nerušeně vybrnkávající kytara udává kmitočet dávkované intimní melodie, a když se vše ponoří do hávu nerušivých éterických syntezátorů, dojem z dreampopové shoegaze variace je dokonán.“ (AlterEcho)

Little Husky

Zakládající člen post-punkových Goodbye,Labrador a folkrockových Thoola si naplno užívá sólové tvorby a pod monikerem Little Husky se písničkář, ocejchovaný Radiem Wave jako “Zdeněk Srstka české nezávislé scény”, řadí k čelním představitelům tzv. "bedroom recordings" u nás. Po intimní folkové kolekci Yearnings z loňského podzimu připravuje v žižkovské ložnici na jaro další desku, iniciuje setkání a DIY koncerty spřízněných songwriterů - jako dubnové týdenní turné s portugalskými Yu John a dalšími hosty -, a na pódiu působí čím dál přesvědčivějším dojmem.

https://littlehusky.bandcamp.com/
http://littlehuskyproject.com/

YU JOHN

Leitmotivem jejich příběhu je stodola za Lisabonem přestavěná na zkušebnu, v níž se tihle dva chlápci před dvaceti lety poprvé setkali, a pod jmény kapel jako ÖLGA, Michael Nice nebo aktuálních Yu John spolu od té doby houževnatě dělají muziku. Dvě kytary, dvojhlasy a závan melancholie indiefolkových Yu John naznačují, že vítr fouká spíš z britských ostrovů, než z Portugalska, což ve vás bude klamně viset až do okamžiku, dokud je nepotkáte na baru. Jejich debutové EP vyšlo loni na podzim.

https://yujohn.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/watch?v=YIn6Z0LgpgM

14 Pá
19.30 h
Thalia Zedek Band [usa]
Koncert
akce měsíce
vstupné TBA

Thalia Zedek? Klaníme se... 14. dubna bude hrát v Potrvá Thalia Zedek Band (nová deska "Eve" - mimochodem VÝBORNÁ - vyšla loni na Thrill Jockey)! Syrově smutný písničky a charakteristická kytarová hra, prázdná temnota neradostnejch osobních vztahů, texty, z kterejch mrazí. Je nám ctí, že můžeme koncert týhle legendární postavy post-punkový scény (ex - Come, Live Skull, Uzi) dělat...

15 So
13.00 h
Deskovky POTRVÁ
den plný zábavy...
akce měsíce
vstupné Volné

Prostě deskovky, budeme jich mít hodně, ale určitě doneste svoje vlastní! Postupně budeme přidávat seznam toho, co máme!

https://www.facebook.com/events/1248673085209693/

19 St
20.00 h
Tomáš Tkáč - sólový koncert
Koncert

Tomáš Tkáč

Akustický koncert hudebníka, textaře a promotéra Tomáše Tkáče. Na koncertě zazní skladby z připravovaného druhého sólového alba Domů, nebo někam jako domů.

V prohořelých plících
a na popraskaných rtech
padá prach na popel
už bezmála
sedm let

Loni Tkáč debutoval s deskou Povídej říkej mluv, kde zabaluje písničkový obsah do méně tradiční formy, používající jak akustické nástroje, tak různorodé lo-fi samply, mellotron či modulární syntezátor. Ve svých skladbách Tkáč přirozeně spojuje lehkost weird popových aranží s naléhavostí introspektivních textů.
https://povidejrikejmluv.bandcamp.com/

Úvodní foto Mizuki Nakeshu

20 Čt
20.00 h
BÁSNÍK
Divadlo bez záruky
 
vstupné Dobrovolné

Brutální poetická koláž o milostných básních, sexu s pannami i bez nich, pivu, zvracení do piána, zvířatech a dalších básnických kratochvílích - na motivy textů Charlese Bukowského.Nevhodné pro děti a mladistvé do 15 let. 

"sedím a piju německý pivo
a snažím se zplodit tu 
nejlepší báseň 
ale už ji nenapíšu"

Režie: David Slížek
Dramatizace: Adam Doležal
Dramaturgická spolupráce: Petra Jirásková

Hrají:
Hank - Václav Soukup
Frank - Jakub Schejbal / Martin Rumler
Brenda - Bára Gottliebová / Zuzana Vrbová
Jitřenka - Zuzana Fuxová / Helena Plicková
Robert - Pavel Franěk
George - Michal Šesták / Radek Jiříček
Connie - Veronika Gajdošíková / Kateřina Veselovská

27 Čt
20.00 h
Ultrasurf [galicie], Otra Vez [polabí]
Koncert
akce měsíce
vstupné 150

Ultrasurf z La Coruni podruhé v Praze: galicijští vagabundi se s ničím nepářou, protože prostě vědí, že hudba je v podstatě jednoduchá věc. Hodně potu a energie, dobrý songy, jižní srdečnost. Garantujeme, že všichni budete odcházet s úsměvem na rtech. Společně s nimi zahrají Otra Vez, stars ze Sakraphonu, Janitor Joe z Polabí.

29 So
19.00 h
Urban Electronic Vibes Night
Zoo And Aquarium [sk], LAOBA [cz], Awali [ua]
akce měsíce
vstupné Dobrovolné

Zoo And Aquarium (SK)
http://zooandaquarium.sk/
Zoo And Aquarium are influenced by genres such as nujazz, postrock and techno. The environment in which their music is created – “the City as an urban Zoo” – is deeply reflected in it. They are very fond of using modern day mediums and processes in music making – various experimental forms and methods, as well as instrument modifications and innovations.
***
Awali (UA)
https://awali.bandcamp.com/
Awali is the musical project of Prague-based Ukrainian musician Tamara Shmidt based on a mixture of soft vocals, piano and electronic experiments. Awali's show is always a treat for all lovers of sophisticated electronic music and dreamy pop, bringing the listener an interesting and refreshing sound.
***
LAOBA (CZ)
http://bandzone.cz/laoba?at=info
Laoba je inspirována La Lobou - archetypální divoškou, která putuje krajinou a sbírá staré kosti patřící minulosti. 
Laoba je její mladší sestra. Žije v zapomenutých hlubinách, z nichž přináší písně plné touhy, smutku, ale i jemného světla naděje a hřejivé radosti. Ráda se prohání po skalách a lesích, stejně tak je doma v lidských příbytcích, kde rezonuje s prožíváním jejích obyvatel. Podobně jako její sestra má transformační a léčivé schopnosti.
Laoba vás zve na cestu do říše snů, dávných vzpomínek a pocitů, které vám možná budou tak povědomé!

30 Ne
16.00 h
Pohádka o Dorotce aneb Co dělat s prvními penízky v prasátku
Loutková pohádka
 
vstupné 80

Čert, kašpárek a Káča s Dorotkou.Kdo prohraje sázku? A kdo se poučí?Pohádkový příběh o tom, že bez prácenejsou koláče.

Náš příběh Dorotky, která si půjčí penízky od Káči,aby mamince mohla koupit dárek k narozeninám,je orámován sázkou pohádkových postav čertaa kašpárka o to, zda se čertovi povede svésthodnou Dorotku na cestu hříchu.
Pro Vás napsaly a zahrají: Ivana Krmíčková, Nikola Bartošová, Barbora de SousaPohadlo aneb Pohádkové kukadlo