Program | Duben 2018

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
09 Po
20.00 h
Café Bizarre
BodyVoiceBand
 
vstupné 100 student, 150 dospělý

Hudebně-divadelní inscenace se šansony francouzskými, českými, německými a možná i dalšími. Pohyblivý tvar, který se stále vyvíjí a nikdy není stejný.

Máte občas pocit, že vás nikdo nemá rád?!

V Café Bizarre se sejdou divní hosté a jejich setkání může vést k nečekaným životním změnám.

recenze “Inscenace není nuceně vtipná, a i tak překvapí často dobrými nápady, jako je třeba šlehačka ve spreji využitá místo pěny na holení. Při odchodu z Café Bizarre je nejdůležitější pocit autenticity a jakési opravdovosti posílený živou hudbou, který v divákovi zůstane… …A šanson o komediantech, který by snad bylo možné považovat za „titulní“ píseň rámující celé představení, si nejspíš budete zpívat ještě nějakou dobu po jeho skončení.”(Karolína Macáková, Hybris 14/2012)

režie a dramaturgie: Helena Kebrtová, Štěpán Tretiag, Tereza Verecká

Bizarre band:
Příčná flétna: Dušan Navařík
Piano: Zdeněk Dočekal
Kontrabas: Pavel Husa
Housle: Klára Suchanková
Akordeon: František Tomášek
Cajon: František Kukula

hrají a zpívají:
Vojtěch Bartoš, Iva Vejražková, Tereza Krippnerová, Marek Mikulášek, Marie Radová, Ondřej Vacke, Barbora Poláchová

12 Čt
19.30 h
Koštování literatury
'Život-návod k použití nenalezen' s Petrou Soukupovou
akce měsíce
vstupné 50

Vydané i dosud nevydané knihy v jeden večer na jednom pódiu. Začínáme s všeobjímajícím tématem "Život: Návod k použití nenalezen".🤔 
Ze svých knih bude číst spisovatelka Petra Soukupová, kterou doprovodí autorské čtení dvou dosud nepublikovaných autorů.

Knihy📖, lahve🍾 i skleničky🍷 se už na vás třesou. Přijďte to všechno okoštovat!
Zdraví
Markéta a Lenka 
(moderátorky z leknutí)

13 Pá
10.00 h
Bazar pro Afrín
Dobročinný bazar
akce měsíce
vstupné Volné

Zasáhlo vás co se děje v Arfínu?
Chtěli byste pomoci?
Přijďte nakoupit na dobročinný bazar v kavárně Potrvá a my díky vám získáme peníze pro Lékaře bez hranic, kteří zasahují přímo na postižených místech.

Patronkou bazaru a jednou z prodávajících na místě je Patricie Solaříková - herečka se srdcem na správném místě ;-)

Další informace budeme postupně přidávat, pokud budete mít nějaké dotazy, neváhejte se na nás obrátit na mail spolu@potrva.cz.

13 Pá
19.30 h
!!!ZRUŠENO!!! TRNA [ru] PWYLL [ru]
Koncert
 
vstupné TBA

Instrumentální trojice Trna má venku novou desku Earthcult se kterou se vydává na evropské tourné. Témeř přesně po dvou letech se vrací do Prahy, kde zahrajou společně s kapelou Pwyll, což je dvoučlený projekt ( basa + bicí ) basáka z kapely Trna hrajíci mix sludge a stoner rocku. Koncert se uskuteční v příjemném klubu Potrvá hned u stanice metra Hradčanská.

TRNA - blackened postrock ( RU )
https://trnaband.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/trnaband

PWYLL - sludge stoner ( RU )
https://pwyll.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pwyllband

15 Ne
19.00 h
Kill Your Boyfriend [it]
Aerofall [ru]
akce měsíce
vstupné 250

KILL YOUR BOYFRIEND
Dark elektro/shoegaze/post-punk - z Trevisa. Kill Your Boyfriend jsou dva - Matteo Scarpa a Antonio Angel. Loni v prosinci 2016 vydali album «Ghost»

Video KYB Rudolph: https://www.youtube.com/watch?v=Y52pTznYuWk
Video KYB Isaak: https://www.youtube.com/watch?v=MShjQ23_944&t=114s
Soundcloud:https://soundcloud.com/kill-your-boyfriend

AEROFALL
Jejich zvuk je směsice psychedelické nálady a pop smyslu, jako Serena Maneesh (od 4AD). Aerofall vydal celosvětové debutovy album na japonském labelu Hands and Moment.

Video Alien Dance: https://www.youtube.com/watch?v=ygPaJRgon6U
Video Live in Japan: https://www.youtube.com/watch?v=ZwlnOVnZzKs
Soundcloud: https://soundcloud.com/denis-sorro/sets/aerofall-aerofall-2014

16 Po
19.00 h
El Salvador a Roque Dalton
Diskuze k aktuálnímu vydání časopisu A2
 
vstupné Dobrovolné

Proč je v Salvadoru nejvyšší míra vražd na světě? Má země šanci vymanit se z kruhu násilí? Kdo byl salvadorský básník Roque Dalton? Jak se dostal v šedesátých letech do Prahy a do hledáčku tajných služeb? — Nad salvadorským číslem A2 budou diskutovat iberoamerikanisté Radek Buben a Michal Zourek. Moderuje Michal Špína, který následně s Matoušem Jaluškou přečte překlady pražských básní Roqueho Daltona.

18 St
20.00 h
Jarboe & Father Murphy
koncert
akce měsíce
vstupné 300 Kč

Jarboe je americká zpěvačka a klávesistka, proslavená především coby členka legendární skupiny Swans. Jako samostatná umělkyně má za sebou od roku 1991 jak velké množství sólových alb experimentální povahy, tak i celou řadu spoluprací s nejrůznějšími osobnostmi a soubory (industriál-hardcoreová skupina Neurosis, Blixa Bargeld z Einstürzende Neubauten, Philip Anselmo, Attila Csihar, JG Thirlwell, Merzbow, PanSonic, Chris Connelly a mnoho dalších).

Father Murphy je partnerské duo Chiary Lee a Freddie Murphyho s proměnlivým, nevypočitatelným, ale zcela fascinujícím projevem. Během let se stali jednou z nejzajímavějších kapel pocházejících z Itálie. Renomovaný hudební novinář a historik Simon Reynolds označil hudbu Father Murphy jako „okultní psychedelii“. Jejich tvorba čerpá převážně z folklórních tradic a z noisu. 
Jarboe i Father Murphy se představí jak sólově, tak ve společném setu. 

Jejich společný projekt Collaboration 10” EP vyšel na Cousouling Sounds 22. září 2017.

19 Čt
19.30 h
Phil Shoenfelt & David Babka
Koncert
akce měsíce
vstupné 100

PHIL SHOENFELT & DAVID BABKA

Phil Shoenfelt (kytara/zpěv) a David Babka (kytara/slide kytara/pedal steel kytara)
začli hrát společně v kapele Southern Cross letos v dubnu 2014. Nyní oba hudebníci vytvořili "
semi-plugged " duo jako vedlejší projekt kapely Southern Cross. Jedná se o novou spolupráci s čerstvým,pulsujícím zvukem a novým hudebním přístupem. Babka je úžasný electric kytarista a dokonale doplňuje evokující písně Phila Shoenfelta, jeho akustickou kytaru a barytonový hlas. Navíc, jeho stoupající pedal steel kytara přidává další rozměr,který posluchače dostává do úplně jiného stavu mysli.

PHIL SHOENFELT

Phil Shoenfelt je britský zpěvák, kytarista, skladatel a spisovatel, usazený v Praze. Poté, co se v letech 1976 – 1977 aktivně účastnil londýnské punkové exploze, se odstěhoval do New Yorku, kde vystřídal několik kapel (např. The Nothing, Disturbed Furniture). V roce založil kapelu KHMER ROUGE, která odehrála bezpočet koncertů v New Yorku (např. v legendárním CBGB's) a společně s lidmi jako Nico, Alan Vega nebo s The Clash procestovala USA křížem krážem.

Po rozpadu Khmer Rouge se Phil vrátil do Londýna a vydal se na sólovou dráhu. První samostaný singl vydal v roce 1989, následovaly dvě sólová alba - Backwoods CrucifixionGod Is The Other Face Of Devil. Začátkem 90. let přijal pozvání Nicka Cavea & The Bad Seeds a zahrál si na jejich společném turné.

V roce 1994 odehrál české turné, na kterém ho doprovázela kapela Tichá dohoda. O rok později do Prahy přesídlil natrvalo a v roce 1996 založil s bývalými členy Tiché dohody svou vlastní kapelu s názvem SOUTHERN CROSS. Za dobu své existence Southern Cross odehráli mnoho koncertů po celé Evropě a na festivalech a vydali čtyři řadová alba: Blue Highway, Dead Flowers For Alice, Ecstatic a Paranoia.com. Některá z nich byla vydána licenčně např. i v Německu, Velké Británii nebo Řecku. Prozatím poslední album Paranoia.com (devět nových písní + coververze „Open Up And Bleed“ od Stooges) vydal britský label Easy Action, kde vydává např. Iggy Pop. Obal desky namaloval Claus Castenskiold (bývalý bubeník Khmer Rouge a výtvarník, který vytvořil i obaly desek Khmer Rouge, The Fall, The Gun Club nebo Kid Congo Powerse).

Phil Shoenfelt také spolupracoval s Nikki Suddenem. V letech 1997 – 1998 s ním odehrál evropské turné a v Berlíně společně nahráli album Golden Vanity, které však bylo vydáno až po Suddenově smrti, v roce 2009.

Souběžně se Southern Cross hrál Phil Shoenfelt také s berlínskou kapelou FATAL SHORE, kterou spoluzaložil společně s Brunem Adamsem a Chrisem Hughesem (dříve oba hráli ve skupině Once Upon A Time). Odehráli celou řadu koncertů v ČR i v zahraničí, které prosluly jedinečnou a intenzivní atmosférou. Stali se jednou z nejoblíbenějších kapel na berlínské klubové scéně. Vydali celkem čtyři alba: Fatal Shore (1997), Free Fall (2003), Real World (2007) a po úmrtí Bruna Adamse a na jeho počest vydané Setting The Sails For El Dorado (2011). V roce 2009, kdy Bruno Adams prohrál svůj boj s těžkou nemocí, se Phil a Chris rozhodli kapelu rozpustit.

V roce 2011 Phil zakládá s Chrisem Hughesem novou kapelu, do které je přizván Dave Allen (baskytara) . Jmenuje se DIM LOCATOR. Hned v prvním roce existence vydávají singl Immortalised – jako poctu Rowlandovi S. Howardovi. Roku 2013 pak vychází EP (vinyl + CD) Wormhole se čtyřmi novými, původními skladbami. Dim Locator pravidelně koncertuje nejen v Praze (a jinde v ČR) a v Berlíně, ale také např. v Rakousku, Maďarsku, či na Slovensku).

Prozatím posledním Philovým hudebním projektem je BRUCE WELLIE BAND, kde Phil (coby Bruce) zpívá a za doprodu pražských muzikantů (Ron Sinovitz, Gez Donnelly a David Uher) předvádí unikátní show smyšlené hvězdy australského undergroundu. V roce 2012 BWB nahráli album Ozzploited, ketré prozatím zůstává nevydané..

Kromě hudby se Phil věnuje i psaní knih. Prozatím mu vyšlo pět titulů. Feťácká láska (v češtině a v angičtině); dvojjazyčná sbírka textů a básní Zelený/Green Hotel; eroticko-poetická básnická meditace na téma temné stránky sexuality Magdalena (závěrečný díl trilogie vyjde letos); Stripped I – Až na dřeň (první díl trilogie o životě v New Yorku 80. let – o životě plném drog, lásek a sexu a o městě, které už neexistuje). Právě teď Phil pracuje na druhé části – Stripped II.

 

DAVID BABKA

 

David Babka se narodil roku 1978 v Praze, Česká republika.

V roce 1993 si zakoupil svou první kytaru, „Jolanu“. Když mu bylo 20 let, objevil zvuk pedálové steel kytary a pořídil si první Sho-Bud. Potom se odstěhoval na půl roku do malé vesnice v Čechách, kde se na tento nástroj naučil hrát coby samouk. Po návratu do Prahy začal vystupovat jako hostující kytarista s mnoha dobře známými českými kapelami. Spolupracoval s umělci jako je Joe Carnation Band, Please The Trees, Tony Ducháček & Garage, Václav Koubek, Honza Vyčítal & Greenhorns, November 2nd, Kamil Střihavka a Aneta Langerová. V roce 2012 byl nominován na divadelní Cenu Alfréda Radoka v kategorii Scénická hudba za představení Wanted Welzl (Dejvické divadlo). Pracoval také na hudbě pro Stavovské divadlo (Dogville) a pro Divadlo v Celetné (Andělé v Americe, Zadržitelný vzestup Artura Uie). Od roku 1998 žije na pražském Žižkově.

25 St
19.30 h
VEKSLimpro: Láďa Karda & Bára Černíková
Improvizace
 
vstupné TBA

První z VEKSL improvizačních večerů v kavárně Potrvá!

O VEKSLU: {z německého wechsel = střídání}
Láďa bude každý z těchto večerů hrát pokaždé s někým jiným a pokaždé něco jiného. Pozve si k sobě lidi, se kterými si vždycky chtěl zahrát, ale v životě na to nebyl čas a místo. Navíc poslední dobou zjišťuje, že ve dvou se improvizuje úplně nejlíp. Jako první přijala pozvání Bára Černíková. Uvidíte pravděpodobně dlouho formu improvizace, pravděpodobně...

O Láďovi: Láďa je herec.
O Báře: Bára je psycholožka.

Hrají: Láďa KardaBarbora Cerníková & ještě nějakej hudebník