Program | Červen 2024

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
18 Út
19.00 h
Renegatz + VNP
Koncert
akce měsíce
vstupné

Vodní plocha přenáší přímočarémelodie a chytlavé rytmy v pojetí world music a jazzu. Inspiruje se v českém a moravském folkloru, nebo hudbě blízkého východu, která je zabalená v klasickém tvaru jazzového tria - kontrabas (David Liber), bicí (Matyáš Hokl), klavír (Michal Jun). Jejich hudba je ukotvena v jazzu, ale zbytečné mantinely ani přehrady si rozhodně nenastavují a jejich cílem je co nejvěrněji interpretovat vlastní pocity, nálady a pnutí. Aktuálně vydali EP “NC LIVE SESSIONS”.

Bandcamp:https://vodniplocha.bandcamp.com/album/nc-live-sessions

Renegatz je národnostně smíšené uskupení čtyř mladých a nadějných intelektuálů, kteří se snaží dělat hudbou svět krásnější. Jejich skladby jsou inspirované jazzem, funkem, ale i rockem či folkórem. Obsazení: Michal Ondrička (saxofon), Andrej Hrubčo (klávesy), Andrej Hudec (baskytara), David Kašuba (bicí).
Odkaz na Soundcloud:
https://on.soundcloud.com/Ek97z
Odkaz na Instagram:
https://www.instagram.com/renegatzmusic
Odkaz na Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=61555841975849

20 Čt
19.30 h
Skandál!
Koncert
akce měsíce
vstupné

Skandál! Folkově intelektuální / intelektuálně folkový, rozporuplný, trošičku punkový a trošičku konzervativní, tvůrčí, svébytný, nepodbízivý, hraničně hřejivý, hladivě kontroverzní, introvertně odvážný, minimalisticky odvázaný, pnutíplný, osobní a upřímný, česky srozumitelný…

To všechno pro vás může a nemusí být Skandál!, pokud si ho přijdete poslechnout. Skandál! je a cappella skupina z Prahy, která zpívá převážně vlastní muziku v šestihlasé úpravě. V Potrvá se vám představí v nové sestavě a těšit se můžete i na zajímavého hosta – Vojtu Roupu, který zahraje a zazpívá také autorskou tvorbu. Těší se na vás: Štěpánka, Evička, Irča, Vašek, Honza a Honza, a Vojta.

28 Pá
19.30 h
Tomáš Toman & Ján Kicko, The Winter Sounds (solo)
Koncert
akce měsíce
vstupné 100

Tomáš Toman & Ján Kicko:

Tomáš Toman je písničkář z Krkonoš. Ve svých písních se toulá po krajinách svého srdce, nahlíží do současné i minulé tváře Krkonoš, vypráví příběhy ze zapadlých koutů hor a snaží se pozvedat svůj zrak i k místům, kam není možné dohlédnout, a k věcem, které bývají očím neviditelné. Na kytaru jej doprovodí Ján Kicko z kapely Hmlisto.

http://www.tomastoman.com

 

The Winter Sounds (sólo):

Kapela The Winter Sounds, založená jejím frontmanem Patrickem Keenanem v roce 2006, si rychle získala reputaci na hudební scéně ve státě Georgia v USA. Skupina, známá svými frenetickými živými vystoupeními, spojila taneční post-punk se současným elektropopem, aby vytvořila svůj vlastní jedinečný zvuk. Patrick Keenan nyní bydlí v Pardubicích a prosazuje nový hudební žánr založený na literárním hnutí solarpunk, zahrnující prvky bedroom popu, retrowave a fuzz-popu.

https://thewintersounds.bandcamp.com/