Program | Březen 2017

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
08 St
19.00 h
Nástřih
Divadlo malá sestra
 
vstupné Dobrovolné, doporučeno 100

Martina je těhotná, a přitom zdravá. Chystá se rodit v porodnici. Nástřih nechce a nechce ani další zákroky. Ale ty jsou nutné, říká pan primář. A nakonec je to opravdu úspěch. Martina, dítě i otec přežijí a to je důvod k oslavě! Jenže Martině není vůbec dobře...

Představení Nástřih funguje na principu divadla Fórum. Nabízí příležitost nahradit kohokoliv z našich hrdinů a zkusit to jinak. Je to legrace, je to řežba a je to výzva k transformaci reality mnoha českých porodnic.

Představení je vhodné pro ženy, muže i děti. Přijďte si zahrát, diskutovat nebo se podivat.

10 Pá
20.00 h
Kukui Quartet
Koncert
akce měsíce
vstupné Dobrovolné

Jazzový quartet izraelského pianisty Giory Kukui hraje převážně vlastní skladby. Některé stylově přesahují z jazzu do latino, blues nebo acidjazzu, v jiných se nezapře vliv blízkého východu. Giorova hudba je lehce stravitelná, přesto jazzově kořeněná. Je tedy vhodná i pro lidi, kteří jinak k jazzu moc netíhnou. Na basu hraje Petr Šťéťa (Groove Planet, David Dragoun Band) a na bicí Jiří Komínek a na klarinet Nikola Ljujic.

12 Ne
20.00 h
L’ocelle mare [fr], Oswaldovi [it/cz]
Koncert
akce měsíce
vstupné 100/130

L’ocelle mare je sólový projekt francouzského experimentálního hudebníka Thomase Bonvaleta. Kromě akustické kytary a šestistrunného banja využívá foukací harmoniku, metronom, drobné perkusivní nástroje, ladičky, ozvučenou podložku, sloužící k vydupávání rytmu, a nezřídka i své vlastní tělo. V porovnání s Bonvaletovými kytarovými party v duu Cheval de frise je jeho sólová tvorba mnohem fragmentárnější, nejde však o improvizaci. Krátké, minimalistické, introspektivní, a přitom až expresivně soustředěné skladby zkoumají hranice akustického výrazu, v němž se rozplývá původní identita nástrojů. Zatímco produkce Cheval de frise byla založená na bezchybně fungující komunikaci dvou nástrojů a dvou hudebníků, u L’ocelle mare se jedná o komunikaci se zcela odlišnými parametry – o samomluvu. Bonvaletova hudba mluví v náznacích a útržcích, je plná pomlk a vyčkávání, a přitom zahrnuje širokou škálu výrazových poloh. První koncert L’ocelle mare proběhl v roce 2005, od té doby vystoupil na mnoha předních světových festivalech zaměřených na hudební experiment. Debutové eponymní album mu vyšlo v roce 2008 na americké značce Sickroom Records a o rok později také na českém labelu Minority Records. Bonvalet spolupracoval například s Radikal satan, Arlt, Powerdove nebo Jean-Lucem Guionnetem.

 

Oswaldovi jsou italsko-české duo tvořené kytaristou Andreou Rottinem a bubenicí a klávesistkou Kateřinou Malou, která působí rovněž ve skupině Unkilled Worker Machine. Svůj styl popisují jako „folk-spaghetti-rock“. Inspirační kořeny jejich hudby vedou k severoamerickému folku, spaghetti westernům, britské psychedelii šedesátých let nebo tuarežskému blues. Pod vlivem těchto různorodých podnětů Oswaldovi kombinují hudební nástroje s důrazem na dynamický rozsah a rozmanitost atmosféry písní – kromě bicích, perkusí a elektrické kytary používají klávesy, tamburínu nebo židovskou harfu.

 

https://ocellemare.bandcamp.com/

https://andrearottin.bandcamp.com/

http://www.advojka.cz/a2+

14 Út
19.00 h
Science Café Praha: Li-Fi
Host: Doc. Ing Stanislav Zvánovec, Ph.D.
 
vstupné Dobrovolné

Li-Fi - nový způsob komunikace ve viditelném světle za využití LED diod

Přednáška nabídne přehled současného využití LED technologie paralelně jak pro osvětlení (místností, venkovních ploch) tak zároveň i pro bezdrátový přenos dat, lokalizaci uživatelů či komunikaci v dopravě.

17 Pá
15.00 h
μSputnik
Divadelní představení pro jednoho diváka
akce měsíce
vstupné 50

Legendární představení μSputnik v limitované verzi! Tentokrát poze pro 10 z Vás! Rezervujte na produkce@potrva.cz

Legendary performance for one spectator in a limited version! This time only for 10 of you! Reservations on produkce@potrva.cz

Volné termíny/available times
15:00 - 15:12 - rezervováno/booked
15:15 - 15:27 - rezervováno/booked
15:30 - 15:42 - rezervováno/booked
15:45 - 15:57 - rezervováno/booked
16:00 - 16:12 - rezervováno/booked
16:15 - 16:27 - rezervováno/booked
16:30 - 16:42 - rezervováno/booked
16:45 - 16:57 - rezervováno/booked
17:00 - 17:12 - rezervováno/booked
17:15 - 17:27 - rezervováno/booked


μSputnik je první inscenace uvedená v μMikro. Společně se Sputnikem, první umělou družicí Země, cestujeme vesmírem a zažíváme dobrodružství spojená se závody o dobytí vesmíru a studenou válkou.

Autorská inscenace o dobrodružství, které ve vesmíru zažívá Sputnik, první umělá družice planety Země. Zároveň je to první inscenace v novém miniaturním divadelním prostoru μMikro – transportní divadelní scéna pro jednoho diváka a dva herce. Divák pozoruje představení průzorem 4‚4 × 7 cm, ve kterém se na principu filmového střihu střídají jednotlivé kazety s různými scénami. Technologie představení je postavena na principu papírových mechanických automat a pop-up knížek.
---
An auteur-style production about the adventure experienced in space by Sputnik, planet Earth’s first artificial satellite. It is also the first production in the new miniature theatre space μMikro – a transportable theatre scene for one spectator and two actors. The spectator looks through a peephole 4.4 by 7 cm at a performance that, using the principle of film editing, has different scenes alternating behind the peephole. The technology of the production is based on paper and mechanical automata and pop-up books.

Trailer 1:07
25 So
19.30 h
Fulspace [uk/de]
Atrey [cz]
akce měsíce
vstupné 120

Fulspace


Fulspace je čerstvé underground dark electronic pop duo z Berlina. Skládájíci se z angličana a gruzince, Fulspace je silný melodický mix nabroušeného elektropopu zahrnující emotivní a velíce chytlavý zpěv. Poslech je víra, a debutový single “LeavingLast Chance Saloon” nabízí první sousto Fulspace magie.


Atrey


Atrey je druh umělce, který se nenechá kategorizovat. Atrey je producent elektronické hudby ze střední Evropy. Vydal svoji první desku “Taste”, která zdurazňuje retro styl těžce ovlivněný hudbou 80. let. Atreyho dynamické písničky jsou čerstvé a nostalgické zároveň, jakoby rovnou připravené soundtracky do velkých Hollywoodských filmů postrádajících hudební doprovod stylizovaný do osmdesátek.

fulspace 4:01
atrey 5:14
28 Út
19.30 h
Timber Rattle [usa]
Yood [cz]
akce měsíce
vstupné TBA

Když se členové Timber Rattle zrovna nepotulujou nějakou těžce přístupnou divočinou bez internetu (nepřeháníme!), dělají neuvěřitelnou hudbu. Tag #devotional nedojde naplnění, pokud si Timber Rattle nepustíte k tělu. Podivuhodný trio s mírným odporem k online prezentaci vydalo loni na Lokal Rekorc album "The Clearing" - jeden track si poslechněte TADY. Evropský turné je v plánu letos a Praha se může těšit 28. března v Potrvá! Support bude ambientní minimalismus Yood.