Program | Únor 2018

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
06 Út
19.00 h
Lógrnight vol. 26
večírek
 
vstupné Volné

Závisláci, rychle sem!

Řekněme si to na rovinu, závislost na drogách nebo alkoholu už je trochu nůďo. A tak jsme plně oddali novým trendům a zaháčkovali se v seriálech, saunování, běhání nebo třeba v závislosti na hladu. A všechno jsme to zapracovali do nejnovějšího Lógru č. 26, který pokřtíme v úterý 6. února od 19 hodin v Potrvá.

Na program krom přetřesu všelijakých závislostí bude stand-up od Jana Dudka, jehož vystoupení připomínají spíš psychoterapeutické sezení, při kterém se jemu moc neuleví a publiku se následně poněkud přitíží. Můžeme hovořit téměř o zahraniční návštěvě, protože k nám přijede až z Brna, kde často vystupuje se Slzy štěstí: stand-up comedy

Další hvězdou našeho večera bude jazzový kvartet No Chaser. Jeho frontmanem je náš neodolatelný redaktor Stefan, jemuž ženy padají k nohám už po prvních, literárně-teoretických slovech. A teď si představte, jaké rodeo nastane, až ho uvidíme jako klavírního virtuóza. Ach… 

A vše zakončíme nejen panáky u baru, ale samozřejmě i tombolou. 

Těšíme se na vás!

07 St
19.00 h
KIŠ slaví 8. narozeniny
Divadelní představení
 
vstupné lidové

Přijďte s námi oslavit narozeniny improvizační skupiny KIŠ.
Chystáme poklidnou narozeninovou oslavu s vystoupením, uvidíte průřez tím, co jsme se za ta léta naučili. Jisté je, že zpívat se bude. 

Chcete mít židli se svým jménem a mít nás z první ruky? 
Chcete mít jistotu, že si sednete?
Zarezervujte si místečko na http://tyrkis.cz/rezervace.php!
Vstupné lidové.

08 Čt
19.00 h
NORTHWEST (UK) + support
koncert
 
vstupné 150 Kč

///CZ///
Northwest UK
Northwest je jeden z nejslibnějších hudebních projektů na nezávislé scéně. Jejich zvuk se definuje jako "nostalgický", "nový a experimentální", "filmový a éterický" a je srovnáván s projekty jako jsou Portishead, Cocteau Twins, Debussy a Robert Wyatt.

+ předkapely:
Al Berkowitz UK
ALEX KELMAN RU


/////UK/////
Northwest
Northwest is one of the most promising musical projects in the independent scene. Their sound has been defined as 'nostalgic', 'new and experimental', 'cinematic and ethereal' and compared to acts like Portishead, Cocteau Twins, Debussy and Robert Wyatt, among others.

+ support:
Al Berkowitz UK
ALEX KELMAN RU

13 Út
19.00 h
Jak Češi objevují vesmír? | Science Café Praha
Host: Ing. Jan Lukačevič
 
vstupné Dobrovolné

Zveme vás na další pražské Science Café!

Pro mnohé se může jednat o překvapení, ale Česká republika zanechává výraznou stopu při objevování Sluneční soustavy a má v této oblasti skvělou celosvětovou reputaci. Čeští vědci se podílejí na vývoji přístrojů, které posouvají hranice lidského poznání v rámci kosmického výzkumu.

O jaké přístroje se jedná? Jak takový vývoj probíhá? Jakým způsobem mohou přispět k budoucí kolonizaci mimozemských těles? A jaké technologie ještě musí lidstvo vyvinout, aby se mohlo vydat na odvážné cesty vesmírem? 

Vydejte se spolu s námi a naším hostem, Ing. Janem Lukačevičem z Oddělení kosmické fyziky, ÚFA AVČR, na výlet po naší sluneční soustavě, od Měsíce až po ledové měsíce Jupiteru. Budete-li mít jakékoli otázky týkající se kosmu a jeho dobývání, Jan vám je rád zodpoví.

O hostovi: 

Ing. Jan Lukačevič (1991) na Oddělení kosmické fyziky, ÚFA AVČR, konstruuje zařízení detekující atmosferické elektrické výboje na Marsu pro misi ExoMars 2020. Za jeho výzkum a přístup k vědeckému bádání už se mu dostalo i prestižního ocenění British Interplanetary Society Award. Intenzivně se věnuje také popularizaci vědy, ať už na sociálních médiích či přímo na přednáškách při kontaktu s publikem.

15 Čt
19.00 h
Poetický večer s Knudem Steffenem Nielsenem
Večer v režii Skandinávského domu
 
vstupné Volné

Básník a malíř Knud Steffen Nielsen patří k výrazným lyrickým hlasům současné dánské lyriky. Během večera promluví nejen o svých vlastních dílech a dialogu poezie s výtvarným uměním, ale i o dánské poezii obecně. Pozvání na moderovanou besedu přijali rovněž čeští básníci Ondřej Buddeus, který mj. překládá poezii z norštiny, a Josef straka, jenž je jedním z hlavních organizátorů mezinárodního festivalu Den poezie a literárních akcí v pražském Domě čtení. Diskusi a autorské čtení dánského básníka doplní jeho čeští kolegové ukázkami svých vlastních veršů a chybět nebudou ani jejich profesionální komentáře ke směrům, jimiž se dánská, či obecně severská, poezie ubírá.

20 Út
19.30 h
The Pau [pl]
Calvera [cz]
akce měsíce
vstupné 150

Proč „písničkářka“ v uvozovkách? Protože tohle je spíš punková kapela s jednou členkou než cokoliv jiného. Energie, která z písniček The Pau jde, je – v dobrým slova smyslu – kapelová. Paulina dříve s kapelou vystupovala, ale pro tuhle chvíli se rozhodla nacpat si ji do telefonu a hrát do připravených podkladů sama s kytarou. Ostrý texty, ve kterých se The Pau vypořádává s tím, co ji štve, tuhle atmosféru jen dokreslují.

Energie, se kterou se The Pau vrhla do tvorby, je umocněná i tím, že celé věci upřímně věří. Intenzivně koncertuje. Po návratu z Česka cestuje na několik koncertů do Španělska. Koncerty si bookuje převážně sama, na svém debutovém albu Ku si nahrála všechny nástroje a vytvořila všechny beaty. CD verzi vydala na labelu Mięty Pole, za kterým stojí ona sama.

Paulinina talentu a nápřahu si všimli i polští hudební publicisté. The Pau nominovali do první desítky ankety Sanki 2018, kterou vyhlašuje deník Gazeta Wyborcza. Anketa, inspirovaná britským BBC Sound of…, upozorňuje na nejzajímavější jména polské hudební scény, která budou stát v roce 2018 za pozornost. Není tohle ten argument, proč zajít na koncert?

22 Čt
19.30 h
Timber Rattle [usa]
Jan Tomáš [cz, Tomáš Palucha]
akce měsíce
vstupné

Podivuhodnej hudební úkaz jménem Timber Rattle se vrací. Tentokrát coby duo (což je mimochodem původní sestava Timber Rattle), nicméně i tentokrát připravený rozšířit nám obzory. Pražskej koncert je v plánu 22. února opět v Potrvá, support obstará sólo Jan Tomáš (znáte ho z Tomáš Palucha / Sítě). Jeden track z loňský desky Timber Rattle "The Clearing" si můžete poslouchnout tady: http://www.lokalrekorc.cz/poslouchej/

23 Pá
19.30 h
Youngbloods
Del Suelo [can], John Van Deusen [usa] a Jules Ahoi [ger]
akce měsíce
vstupné 190

DEL SUELO vystupoval v letech 2016 až 2017 spolu s The Dead South v mnoha evropských klubech. Zároveň vytvářel svůj vlastní projekt - neobyčejnou kombinaci textu a hudby. Jeho první album I Am Free je doplněno knihou, který už byla přeložena i do němčiny. Nový projekt – "The Musician‘s Compass: A 12 Step Programme", rovněž kombinace alba s textem, vyjde co nevidět.
"Chci mluvit o věcech, o nichž nikdo jiný nemluví. Chci vytvářet umění, které nás znovu spojí s našimi myšlenkami a emocemi, nebude nás od nich odvádět. Chci to dělat autentickou hudbou a dobře napsanými příběhy."

YouTube: 
https://www.youtube.com/watch?v=anIBcWlIcjA
Bandcamp: 
https://delsuelo.bandcamp.com/releases
http://delsuelo.net/

JOHN VAN DEUSEN (USA) byl frontmanem skupiny The Lonely Forest a v Seattlu získal ocenění "Nejlepší zpěvák". Později vydal své první sólové album "(I Am) Origami Pt. I - The Universal Sigh" s písněmi plnými originálních melodií a chytlavé vřelosti, které pojednávají o nevydařených vztazích a hledání sebe sama. Už při prvním poslechu je nápadný jeho očividný talent. Sám svou tvorbu označuje za "Independent-Pop".

YouTube: 
https://youtu.be/ny-IyDecpYQ
Bandcamp: 
https://iamjohnvandeusen.bandcamp.com/
http://johnvandeusen.com/music

JULES AHOI (DE) se původně živil jako učitel surfování na jihu Francie. Moře je pro něj i nadále zdrojem inspirace. Svou hudbu, která vybízí ke snění o létě, ohních na pláži a noclezích v dodávce VW, označuje za "Saltwater Folk". Spolu se svou kapelou The Deepsea Orchestra získal několik ocenění na festivalech ve Francii, v Holandsku a na Reeperbahn Festivalu v Hamburku.

YouTube: 
https://youtu.be/PCuPLFWgLEY
https://youtu.be/9H1M0_53EC4
Bandcamp:
https://julesahoi.bandcamp.com/

https://www.julesahoi.de/