Program | Leden 2016

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
01 Pá
10.00 h
ZAVŘENO
Ostatní
05 Út
19.30 h
Iván Gutierrez & Madera[col/cz]
Speciální tříkrálový koncert
akce měsíce
vstupné 130 předprodej, 150 na místě

Ivan Gutierrez je kolumbijský zpěvák, kytarista a skladatel, známý u nás spoluprací se Zuzanou Navarovou (alba Tres, Skleněná vrba, Zelené album). Od roku 2003 se věnuje výhradně vlastní tvorbě se skupinou Madera, což v překladu znamená dřevo, které je pevné a zároveň dýchá...

Maderu tvoří přední hudebníci české scény, kontrabasista Tadeáš Mesany (SOČR, Extasy of Saint Theresa), bubeník David Landštof (Radůza, Lenka Dusilová) a pianista Ondřej Kabrna (Luboš Andršt, Jana Koubková).

06 St
19.00 h
Open Mic #90
Jubilejní 90. vydání
 
vstupné Dobrovolné

hosté:

Michal Bystrov

Marek Dusil

Vladimír Merta

Filip Pýcha

Jan Řepka

 

Nikki Scholten (NE)

11 Po
19.30 h
Old Boy [can]
Support: Unkilled Worker
akce měsíce
vstupné TBA

Stará a současně mladá, ale především známá tvář se vrací v nové podobě: Pat Bennett, kterého můžeme znát coby veselého kytaristu Trigger Effect přijíždí s aktuálním hudením projektem. Hraje sám a v úplně odlišném hudebním výrazu, než jak ho doposud známe. Říká si Old Boy a jeho nová deska s názvem Commune vyjde ještě letos. V lednu pak vyráží na turné společně s Unkilled Worker.

 

12 Út
11.00 h
Kosmetika hrou
Úvod do výroby domácí a přírodní kosmetiky
 
vstupné Volné

Chcete používat kvalitní kosmetiku? Chcete kosmetiku, která není plná chemikálií? Potom přijďte na náš workshop! Dozvíte se o používání olejů v kosmetice, kde je sehnat a jaké jsou rozdíly v kvalitě. Budeme "očichávat" esenciální oleje a věnovat se jejich použití při výrobě kosmetiky. Zjistíte, že se dá vyrobit skoro všechno: za nízkou cenu a v bio kvalitě.

Workshop je připraven hlavně pro začátečníky a mírně pokročilé a je přizpůsoben pro rodiče s dětmi.

12 Út
19.00 h
!!!Zrušeno!!! Tais Awards/Harvest Prize
Koncert
akce měsíce
vstupné TBA

Každá cena Tais Awards demonstruje kombinaci těchto kvalit: talent, vize a závazek, které produkují konzistentní hudební počin a významně přispívají k pocitu vnitřního lidského komfortu prostřednictvím umění. Tady není místo pro národnostní rozdíly. Existují totiž světy přístupné pouze prostřednictvím sluchového ústrojí. Máme jen to, co můžeme dát jeden druhému.

13 St
19.00 h
Science Café Praha: Mozek a imunitní systém
Host: MUDr. Zuzana Libá, Ph.D.
 
vstupné Dobrovolné

Hostem lednového Science Café bude MUDr. Zuzana Libá, Ph.D., která se zabývá neuroimunologii – záněty v nervovém systému a autoimunitním postižením centrálního nervového systému.

Mozek je jedním z nejsložitějších orgánů v lidském těle. Jeho správná ochrana je tedy životně důležitou nutností. Jaký je vztah mezi mozkem a imunitním systémem? Kdo má nad kým převahu? 

Přijďte se dozvědět něco nového a zeptat se na to, co vás zajímá!

Pozor, toto Science Café se výjimečně koná ve středu, tj. o den později, než jste zvyklí.

Těšíme se na vás!

20 St
11.00 h
Nové začátky
Dopoledne osobního rozvoje pro rodiče s dětmi.
 
vstupné Volné

Co so přejete prožít v novém roce? Přijďte si najít, ujasnit a zaznamenat svá přání a vize pro následující rok 2016. Vytvoříte  svůj Vision Board neboli nástěnku přání pro Vás nebo celou Vaší rodinu.

Protože: "Cokoli si dovedeme představit, už existuje." Albert Einstein

23 So
19.30 h
Arma Agharta [lt] & Tasos Stamou [gr/uk]
Koncert
akce měsíce
vstupné 100

Arma Agharta je litevský soundartista, jehož hudební performance založené na práci s ozvučenými objekty a analogovými elektronickými nástroji se pohybují mezi noiseovým kutilstvím, dadaistickou recitací a psychedelickým zvukovým rituálem. Rituální aspekt jeho tvorby při živých vystoupeních umocňují kostýmy - stejně  exotické, jako absurdní, excentrická gestikulace a glosolální hlasová improvizace.

Tasos Stamou je řecký skladatel elektroakustické hudby, performer, zvukový technolog a lektor působící v Londýně. Využívá vlastnoručně modifikovanou elektroniku, počítačové aplikace, upravené akustické nástroje i nalezené objekty. Jako multiinstrumentální improvizátor Tasos Stamou spolupracoval s řadou hudebních experimentátorů. Vede label Kukuruku Recordings.

27 St
19.30 h
Postižená oblast
Hynkovy Zámky
akce měsíce
vstupné 80-150

Postižená oblast přijede z Mělníka.  Mělník leží na soutoku českých říčních obrů a Postižná oblast je rovněž obr, i když ne říční. Přesto ale dokáže ledasco podemlít a nebo strhnout do proudu rovnou. Jen málokterá kapela je tak otevřena experimentům a nekonvenčním přístupům. Výsledkem je, že to tepe - a tepe to mocně. Kdyby ještě dnes žil Bohuslav Reynek, určitě by měl z Října obrovskou radost.

Hynkovy Zámky vznikly v roce 1985, počátkem 90. let se rozpadly. V roce 2008 se jeden z původních členů rozhodl HZ obnovit... A současnost? Hrajeme podle srdce všude tam, kde nás chtějí slyšet.

30 So
19.30 h
AprilTerz [at]
Koncert
akce měsíce
vstupné TBA

Vídeňské písničkářské duo tvořené Peterem Wieserem a Michaelou Werner přijíždí poprvé do Prahy představit svou tvorbu. Akustické kytary a ukulele, prosté a jednoduché melodie jejich písní i bezprostřední vystupování nám připomenou, že někdy je milé jen tak být a zpívat si. Vedle svého městského folklóru zahrají i vlastní úpravy oblíbených písní jiných autorů. Přivážejí své nové EP a milou pohodu.