Program | Srpen 2018

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
08 St
19.30 h
KALLE
Koncert
akce měsíce
vstupné 140/180

Kalle v letním akustickém set-upu!

“Je to hudba, ve které se naplno zjevuje moment společenství a propojení, je to zřejmý otisk zatraceně dobrého a detailního vnímání reality, je to budování vztahu jinými prostředky, uvolněný let skrze různé žánrové (a tedy i sociální) bubliny a v neposlední řadě zvukový slovník tvrdých kytar použitý k dost pozitivnímu gestu.” Pavel Klusák, Radio Wave. 

Tři roky po vydání debutu Live from the Room ceněného posluchači i kritiky Kalle vysílají do světa své druhé album s názvem Saffron Hills. Desku si dvojice Veronika Buriánková a David Zeman opět nahrála doma na pásový rekordér. Pracovali tak s vlastními osvědčenými postupy a výrazovými prostředky, které podtrhují specifickou a osobní atmosféru. Na novém albu je ale poznat detailnější a propracovanější pojetí jejich hudby. Gradace vrstvených kytar dává Kalle silnou post-rockovou intenzitu, zatímco slowcoreová repetetivnost drží hudbu při zemi a vytváří dostatek prostoru pro zpěv. Právě Veroničin zpěv nechává do písní Kalle proplout mnohdy až popovou hitovost. Síla je ale především v celku. Na nové desce čerpají ze společného sepjetí a hraní, které přetrvává už 10 let.

21 Út
19.30 h
Generación Basura [esp]
Rožava [Polabí]
akce měsíce
vstupné TBA

V Potrvá se zastaví na svým evropským turné výprava ze Sevilly, která si říká Generación Basura, a jak název napovídá, ty lidi se považujou za skutečnej odpad. Na španělský hudební scéně má Andalusie pověst dost odlehlýho a od zbytku poloostrova izolovanýho území, kam žádný kapely nejezděj, protože to je daleko a stojí to tam za prd... ideální podmínky pro trochu punku, řekli bychom. Slibujeme hodně hluku a zábavy, čekejte punk a hardcore v takovým tom živelným a osvěžujícím jižním stylu. V Potrvá společně se španělskou návštěvou vystoupí ještě Rožava z naší Andalusie nad Labem, neboli společenství věřících shromážděný kolem proroka Poďouse – vřele doporučujeme nenechat si je ujít, tohle bude dohromady fungovat jako blázen!