Program | Září 2018

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
05 St
21.00 h
Sacha Bernardson [fr]
Koncert
 
vstupné Dobrovolné doporučené 100,-

Sacha Bernardson je zajímavý francouzský hudebník, který částečně působí a žije na Islandu i ve Francii.
Hudbu skládá po dobu 10 let a jeho poslední album s názvem "Rockall" bylo vydáno loni v říjnu. 
Skládá nadžánrovou hudbu, jejímž jádrem jsou vokální polyfonie obohacené syntetickými vlnami a popem prošpikovaným trip-hopem. Koncertně vystupuje většinou sám, používá looper a autoharfu. Na Islandu vystupoval společně v propojení s 4 členným sborem. V České republice se představí publiku sólově.

10 Po
19.30 h
Youngbloods Tour
Micah Erenberg [can], Jon Kenzie [uk], The Wooden Wolf [fr]
akce měsíce
vstupné 190

Jon Kenzie (UK)

Dynamický mladý zpěvák a autor písňových textů z Manchesteru nachází inspiraci v blues, folku a soulu a je báječným příkladem toho, kam až to může nezávislý umělec v dnešní době dotáhnout. Jeho album Wanderlust z roku 2016 je dynamická směs využívající různé hudební žánry – od osobních výpovědí po groovy jazz z New Orleansu a uchvacující blues-rock – a na Spotify už dosáhlo přes půl milionu streamování. V létě se chystá představit již čtvrté album.

http://www.jonkenzie.com

Gloomy Deep

https://www.youtube.com/watch?v=tqFngSxrqvU

 

The Wooden Wolf (FR)

Alex Keiling skládá hluboce upřímnou hudbu téměř bez hranic. Někdy je mohutná a divoká, jindy křehká a intimní, ale vždy nesmírně hloubavá. Důležitým prvkem jeho skladeb je jedinečná francouzská citlivost. Tento mladý hudebník je v přímém kontaktu s kořeny folku a blues a věnuje se rozkrývání různých vrstev melancholie. Jak říká: „V temnotě se krása nachází snáze.“

Bandcamp: https://thewoodenwolf.bandcamp.com/music

Your drinking shoulder

https://www.youtube.com/watch?v=sm0R50Usl8Y

 

Micah Erenberg (CAN)

Tento výjimečný hráč na množství různých nástrojů, autor písňových textů a nadaný umělec pochází z provincie Manitoba. Jeho skladby jsou půvabná umělecká dílka, zábavná a autentická, plná poetického vtipu a elegantního smutku. Micah nabízí posluchačům směs upřímné lyriky, nezapomenutelných melodií a rafinovaných hudebních aranžmá.

Bandcamp: https://micaherenberg.bandcamp.com
http://www.micaherenberg.com

Rootbeer

https://www.youtube.com/watch?v=F5vk6Sj2vLI

26 St
19.00 h
Uvedení knihy Františka Čecha Divoký obchod
Autorské čtení
 
vstupné volné

Na tomto večeru nakladatelství Host představí autora Františka Čecha a jeho novinku Divoký obchod, právnický thriller z českého prostředí. Součástí pořadu je autorské čtení, beseda a autogramiáda.

27 Čt
20.00 h
Spectaculare Piano Night
Sophie Hutchings + Theo Alexander
akce měsíce
vstupné TBA

Žijeme ve světě, který svojí rychlostí a hlukem sám vytváří poptávku po hudebním zážitku zcela opačného druhu a dá se říci, že klavírní hudba zažívá v současnosti svoji renesanci. Lékem na civilizační shon může být třeba něžná klavírní hudba a Festival Spectaculare pro Vás přichystal dvě hudební lahůdky právě z oblasti klavírní alternativy.

Sophie Hutchings Music
Meditativní hudba australské skladatelky od začátku tisíciletí patří do vlny tzv. moderní klasiky, jež navazuje na vážnohudební minimalismus s impulzy ambientu či filmové hudby. Se jmény jako jsou Michael Nyman, Max Richter nebo Nils Frahm ji spojuje cit pro hudební něžnost, která ale vůbec nepostrádá intenzitu. Její debutové album Becalmed z roku 2010 zařadil časopis MOJO mezi pět nejlepších nezávisle vydaných desek a ohodnotil slovy „strhující, vitální a majestátně melodické“.
Sophie Hutchings zatím vydala tři dlouhohrající alba, to poslední, předloňské Wide Asleep se objevilo v několika výročních žebříčcích a klavíristka byla také nominována na australskou cenu National Live Music Awards jako nejlepší instrumentální koncertní hudebník. Její uhrančivě krásné kompozice na deskách doplňují smyčcové aranže i vokální sbory. Společně vytváří náladu na hraně bdění a spánku, vědomí mizejícího do slastné náruče klidu. Loni se navrátila na severskou značku 1631 svým EP Byways a letos tam přidala singl Candela s dvěmi novými nahrávkami.
http://www.sophiehutchings.com/

Theo Alexander
Druhým hostem bude britský talentovaný skladatel a klavírista Theo Alexander, jehož kompozice v sobě obsahují prvek hledačství a propojují svět klavírní hudby s vlivy ambientu či experimentální hudby. Ve své tvorbě mísí drony na bázi kazetových nahrávek se současnou kompozicí a klasickou citlivostí. Přináší tak bohatý a uklidňující zvuk, který se rozprostírá v každém jeho vystoupení. Inovativní hraní a nahrávací technika zahrnující více vrstev nahraného zvuku dává jeho hudbě osobitost a surovou kvalitu, která je zřídka slyšena v současném světě klavírní hudby. Jeho alba se dříve objevila na značkách 1631 recordings (Hauschka, Duston O'Halloran) či Blank Editions (Thurston Moore, Ben Vince) a letos přidal svou albovou novinku Broken Access na značce Luau. Loni na jaře se objevil v živém vystoupení po boku dánské skladatelky a klavíristky Agnes Obel a tentokrát doprovodí australskou divu Sophie Hutchings v příjemném komorním prostředí kavárny Potrvá. 
http://theo-alexander.com/