Program | Říjen 2021

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
01 Pá
19.00 h
INSTALAJF
Divadlo Procity
 
vstupné 250

Hrají: Eliška Kahoun, Tereza Hrubá, Daniel Dvořák

 

Trojice teenagerů žije na pomezí dvou světů. V jednom vyrůstali a nechali se formovat společností, druhý, virtuální, je pro ně zatím neprobádanou půdou. A není jednoduché se v něm vyznat. Občas se ve svém vesmíru ztrácí, docházejí k trapně zoufalým, ale i komickým rozhodnutím, které jen podtrhávají absurditu a vážnost této doby.

 

Divadelní hra Instalajf vznikla na motivy stejnojmenné knihy Instalajf a vypovídá o tom, jak těžké je unést starosti vlastního života a rodinných problémů ve světle starostí online života. Záplava zábavy, informací a nekonečných možností podněcuje digitální závislosti, a spolu s tím přináší deprese a úzkosti způsobené srovnáváním se.

07 Čt
19.30 h
OBELISK OF LIGHT / JAN TOMÁŠ
Koncert
akce měsíce
vstupné 150

OBELISK OF LIGHT

Sólový projekt Jana Kašpara mj. z královehradeckých Pavilon M2 a Enviro, je kytarový ambient par excellence. Přestože většinou hladí a kolébá, nebojí se ani velmi intenzivních momentů.

JAN TOMÁŠ

Sólový projekt Jana Tomáše mj. z Tomáš Palucha, LVMEN, Mother a Thema Eleven je kytarový ambient par excellence. Přestože většinou hladí a kolébá, nebojí se ani velmi intenzivních momentů.

09 So
18.00 h
Oslava konce vlády Bureše 2021
Ostatní
akce měsíce
vstupné dobrovolné

www.babiscountdown.cz

14 Čt
19.30 h
IRENA A VOJTĚCH HAVLOVI
Koncert
akce měsíce
vstupné 200/250

Jedinečná dvojice multiinstrumentalistů, z nichž Irena je hlavně zpívající perkusistka a Vojtěch především komponující violoncellista (ale někdy si nečekaně role vymění), zaujmou na první poslech vytříbeným projevem, originalitou a stylem, matoucím většinu publicistů. Někteří z nich úporně hudbu Havlových hodnotí jako alternativní, globální, novou akustickou, improvizovanou, experimentální, minimalistickou, relaxační či dokonce meditační hudbu, ovšem většina z takovýchto obecných kategorií bývá právě v jejich případě natolik zavádějící a vlastně i nepřesná, takže o výsledném tvaru a obsahu muziky neříká zhola nic. Výrazový rozptyl používaných vyjadřovacích prostředků bývá totiž u Havlových ve většině případů natolik rozmanitý, mnohotvárný a hlavně neustále se proměňující, že jakýkoliv pokus o alespoň rámcové slovní zachycení podstaty jejich muzikantského dialogu za konkrétní skutečnosti nutně vymyká. Jde tu o výsostně poetickou hudbu, která niterně odhaluje ta nejskrytější zákoutí vnímavé lidské duše a zároveň ji i osvěžuje. To, co je na nositelích této čarokrásné muziky snad vůbec nejcennější, je ovšem především způsob, jakým Irena a Vojtěch Havlovi tenhle svůj neobyčejný dar předávají – činí tak bez výjimky vždy s naprostou upřímností, obdivuhodnou pokorou a současně i s nepopsatelným tajemstvím.

20 St
19.30 h
my sister grenadine
Koncert
akce měsíce
vstupné 150/200

My sister Grenadine žije na různých místech světa. A v těch místech jsou ukryty její písně. Pohybuje se měkce mezi tichem a rozmanitostí, povrchem a strukturou, zvukem a melodií. Vypráví příběhy o nezřízených sopkách a městech bezdomovců, o zvědavosti a solidaritě, o zubech v krajině a jiných rozmanitostech...

 

My sister Grenadine si hraje s lidskou radostí z experimentu, s radostí Vás všech. Proplétání nástrojů, hlasů, zvuků s třpytkami detailů. Na druhé straně koncentrovaná hra se zvukem a jazykem, blízko i daleko, uspořádání a improvizace. Něco mezi free folkem - popem Johnyho Cage - radikální něhou...

 

Frieda Gawenda - Horn, Vokály

Vincenz Kokot - Ukulele, kytara, zpěv

 

WEB:

https://mysistergrenadine.com/

 

FB:

https://www.facebook.com/my-sister-grenadine-137112966320061/

 

YouTube:

https://www.youtube.com/user/obstboy/videos

24 Ne
16.00 h
Friednship Prague
https://www.friendshipprague.com
akce měsíce
vstupné

https://www.friendshipprague.com