Program | Prosinec 2021

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
01 St
20.00 h
Rozálie Havelková a harmonika stará
Koncert
akce měsíce
vstupné 120/150

Koncert autorských písní Rozálie Havelkové a její harmoniky, obohacený francouzskými chansony a zpěvy latinské ameriky.

02 Čt
20.00 h
Ondřej Galuška and The Odd Gifts
Koncert
akce měsíce
vstupné 150

The Odd Gifts jsou sólovým projektem Ondřeje Galušky, kytaristy, pozounisty, zpěváka a spoluautora písní skupiny eggnoise, s níž nahrál čtyři alba. V roce 2016 vyšlo druhé album projektu nazvané Migrant Songs, na kterém se jako hosté podíleli James Harries, Alasdair Bouch, Justin Lavash, Bijou Camara a další. Kapela v současnosti pracuje na třetím albu, jež bude složeno výhradně z česky otextovaných písní a ponese název Stručný úvod do filosofie marnosti. V kapele naživo kromě Ondřeje Galušky vystupuje Jaryn Janek, Michael Nosek a Jan Mizler.

Ondřej Galuška je také spoluautorem soundtracku k filmu Jana Hřebejka Svatá Čtveřice. Jeho verze písně Tea and Crumpets vyšla na albu Bazarem Proměn: A Tribute to Vladimír Mišík. V roce 2015 mu v nakladatelství TOGGA vyšla kniha Tělo hudby, hudebně-filosofická práce koncipovaná pro širší čtenářstvo zajímající se o hudbu. Letos vydal experimentální album Ligeticitations na labelu Ma Records.

 

www.oddgifts.cz

03 Pá
20.00 h
NEVERJOY
Koncert
 
vstupné FREE

Nové pražské duo NEVERJOY zahraje svůj první koncertní set v kavárně Potrvá! Těšit se můžete na české i anglické skladby v pop rockovém kabátku s příjemným synthovým nádechem. První ochutnávka v podobě singlu Summer Rain už je k poslechu na všech významných streamovacích službách a určitě si nenechte ujít ani parádní videoklip:

https://www.youtube.com/watch?v=nUoCcSpotf0...

Vstup je zdarma a zváni jsou všichni naši drazí přátelé, podporovatelé i fanoušci živé hudby!

04 So
18.00 h
TALI / DIVNOTAJ
Koncert
akce měsíce
vstupné 150

Srdečně vás zveme na koncert písničkářky TALI a kapely DIVNOTAJ do dejvické kavárny Potrvá!

POZOR začátek události už od 18:00 vzhledem k aktuální situaci!

DIVNOTAJ

je písničkář a básník Dalibor Hrubeš. Koncerty Divnotaje se vyznačují podmanivou intimní atmosférou, která se občas proměňuje v energické pasáže a plochy obohacené pestrým obsazením celé kapely. Divnotaj má vydané první EP Večerní rána, které bylo nahráno v Tajném studiu v Ústí nad Labem. Momentálně natáčí druhou desku pod názvem Zeptej se jindy.

Divnotaj vám v Potrvá zahraje společně

s Annou Doležalovou (piano, zpěv),

Štěpánem Janouškem (trombón),

Aloisem Zatloukalem (housle, zpěv),

Milošem Klápštěm (baskytara)

a Michalem Daňkem (bicí).

spotify:

https://open.spotify.com/artist/0cRNSnh7BSfBFQsjNnJ2NQ

TALI

folk-popová písničkářka, která v roce 2021 debutovala se svým EP Nelásky. Je to básnířka a absolventka oboru Tvorba textu a scénáře na Ježkárně. Právě texty – střídavě cynické i melancholické, jsou to, co ve vás cestou domů z jejího koncertu zůstane. Nově si ji poslechnete v tandemovém seskupení s baskytaristou a kytaristou Matoušem Čápem.

spotify:

https://open.spotify.com/artist/68XhUi3StJPhiFiXKAP3DT...

 

VSTUPNÉ (pouze na místě): 150 Kč

--------------------------------------------------------------------------

Z důvodu narůstajících počtů nakažených připomínáme nová vládní opatření a od vás budeme potřebovat spolupráci. Prosíme vás před první objednávkou ukázat obsluze negativní test (PCR platí 72h, antigen 24h) nebo certifikát o očkování či prodělané nákaze v posledních 6 měsících.

Mimo konzumaci u stolu dodržujte nošení respirátorů.

Věříme, že to půjde hladce a za chvíli nám to už ani nepřijde zvláštní. Ostatně radši tohle než zase zavírat.

Moc se vás všechny těšíme!

06 Po
20.00 h
TEREZA KUTROVÁ⎢Akustický koncert
Koncert

Tereza Kutrová, mladá zpěvačka a písničkářka u piana, pohybující se ve žánrech r’n’b, pop a soul, kromě jiného představí skladby z připravovaného debutového EP s texty básnířky Evy Pelikánové, v doprovodu kytaristy a producenta alba Davida Kandlera. Autorské skladby budou proložené covery od H.E.R, Alicie Keys nebo Dua Lipy.

09 Čt
20.30 h
Představení divadelního kurzu v portugalštině: Cassandra
Divadlo
akce měsíce
vstupné Událost proběhne v portugalštině. Vstup je zdarma.

Divadelní kurz v portugalštině, který pořádá Portugalské centrum Camões, I.P. v Praze a který vede herečka a režisérka Sofia Sousa, vznikl, aby u nás šířil portugalský jazyk prostřednictvím divadelních her od autorů z lusofonních zemí. Je určen všem divadelním nadšencům (i těm, kteří se s divadelní branží dosud nesetkali) žijícím v České republice a ovládajícím portugalštinu. V letošním roce bude v rámci divadelního kurzu uvedena adaptace portugalské hry Cassandra de Balaclava, jejímž autorem je Jorge Louraço Figueira. V adaptaci nazvané Cassandra hrají Ana Catarina Fernandes a Ana Teresa Correia.

 

Synopse | Cassandra

Herečka, zdravotní sestra, prostitutka, žena. Cassandra je vizionářská a mytologická postava, kterou její okolí považuje za blázna. Vidí to, co nikdo vidět nechce, slyší to, co ostatní slyšet odmítají. V patriarchální společnosti a v zemi s nedostatkem příležitostí se Cassandra zmítá mezi přítomností, krutou minulostí a budoucností bez možnosti změny.

 

Sofia Sousa

Pochází z Lisabonu a od roku 2018 žije v Praze. Studovala herectví a založila divadelní soubor A Fantochada, kde píše, režíruje a produkuje své vlastní divadelní hry. Spolupracovala s divadelními soubory v Portugalsku i v České republice, hrála v portugalských i zahraničních seriálech a je tváří několika reklamních kampaní. Už třetím rokem pracuje v Portugalském centru Camões, I.P. v Praze a vede divadelní kurz v portugalštině.

 

Ana Catarina Fernandes

Pochází z Madeiry, studovala management a již druhým rokem žije v Praze, kde pracuje v oblasti kapitálových trhů. Má ráda kulturu a umění a role ve hře Cassandra se pro ni stala výzvou, díky níž poznává odlišnou skutečnost, posouvá své limity a ocitá se mimo svou komfortní zónu.

 

Ana Teresa Correia

Je jí 28 let, již čtyři roky žije v Praze a studovala antropologii. Divadlo ji vždy zajímalo, protože podle ní umožňuje pracovat s emocemi a naším “já” kreativním způsobem. Když se naskytla příležitost účastnit se divadelního kurzu v portugalštině, okamžitě se jí chopila, a velmi si tuto zkušenost užívá.

16 Čt
20.00 h
Irena a Vojtěch Havlovi
Adventní koncert
akce měsíce
vstupné 200/250

Irena a Vojtĕch zahrají své skladby a vlastní úpravy starých vánočních písní pro zpĕv,violu da gamba,violoncello,piano,tibetské mísy,zvony a zvonky.Zazní i hudba z filmů Zpráva o záchranĕ mrtvého (2022) a Križáček (2017).

 

 

Foto: Libor Galia - https://alterecho.muzikus.cz/zive/fotogalerie/foto-a-day-of-sound-kutna-hora-gask-17-9-21.html

21 Út
19.30 h
Medař
(Československé klacky)
akce měsíce
vstupné

Joshi nikdy nemusel daleko od vesnice. Jeho život byl tak šťastný, jak jen může život starého nepálského mládence být. Pak ale Joshiho sestra onemocněla. Teď ho čeká nelehký úkol: dojít až na vršky hor a donést odtud pro sestru lék. Je to však nebezpečná cesta, ze které se nemusí vrátit živý.

Autorka a režisérka: Johana Bártová

Hrají: Jakub Šulík, Matěj Šumbera, Johana Bártová (zvuk)