Program | Červen 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
02 Čt
20.00 h
Komisař Raptor
Koncert
04 So
20.00 h
Overland Inn + Bob O'Keeffe
Koncert
akce měsíce
vstupné

https://www.overlandinn.com

09 Čt
19.30 h
Křest knihy Dory Kaprálové + koncert Rafal Marciniak
Ostatní
akce měsíce
vstupné dobrovolné

Nakladatelství Druhé město.

Křest knihy Dory Kaprálové Utrpení a jiné žánry.

 

Hudba: Rafal Marciniak

12 Ne
20.00 h
RickoLus (USA) + Cardo & Decumanus
Koncert
akce měsíce
vstupné

RickoLus (USA) + Cardo & Decumanus

12. června v Potrvá

 

Richard Colado aka Rick Slaughter aka RickoLus aka Jacksonville´s finest se po třech letech covidových trablů vrací na pár koncertů do Česka – ten pražský má termín 12. června a odehraje se v Potrvá, kde s Rickem zahraje i Cardo & Decumanus, což je nový sólový projekt Vaška z Or a Vlněny. Za ty tři roky se v životech všech z nás změnila spousta věcí, ale jedna se nemění: RickoLus pořád píše bez nadsázky geniální písničky. Loňské album „Bones“ je poctou milované Floridě a jak je Rickovým dobrým zvykem, obsahuje několik vyložených hitů, které by si v nějaké spravedlivější galaxii prozpěvovaly desítky tisíc nadšených lidí. Takhle nás bude jen pár desítek v Potrvá, ale i tak to bude moc fajn.

14 Út
18.00 h
SUPRAPHON NIGHT vol.II
Koncert
✯ Andy Cermak
✯ RODAN
✯ Tomáš Štefka
SUPRAPHON NIGHT VOL. 2 - speciální večer zasvěcený talentům a nadějím ze stáje největšího nezávislého tuzemského vydavatelství Supraphon, v jehož rámci budete mít v komorním prostředí klubu Potrvá jedinečnou příležitost poslechnout si různé podoby soudobého nejen alternativního popu.
Andy Cermak / RODAN / Tomáš Štefka - trio muzikantů, jež se liší věkem i vnímáním slova pop, ale spojuje je velký talent napsat silnou píseň, charisma i stylovost! Právě tito tři se představí na speciálním večeru, kde zahrají autorské skladby ze svých letošních albových debutů (Andy Cermak - Secret December, RODAN - Glasses Off), respektive z chystaného EP (Tomáš Štefka).
25 So
19.00 h
Hudebně - literární večer s Ilusií
Ilusie Publishing
akce měsíce
vstupné

Poprvé od doby covidové se sejdeme v příjemných prostorách kavárny Potrvá při rozhovorech se zajímavými hosty, se skvělou hudbou, čtením a povídáním.

Večerem provází nakladatelka a autorka Ilusie Milada Střítezská

27 Po
20.00 h
TIMBER RATTLE + ARAN EPOCHAL + TOMÁŠ NIESNER
Koncert
akce měsíce
vstupné 200

Timber Rattle je potulný, těkavý a vytrvalý hudební projekt, který skrze hudbu zkoumá spojení mezi zvukem a krajinou a oslavuje vztahy k určitým místům v proměnách a průběhu času. Kořeny tvůrčí inspirace sahají k hudební tradici Apalačského pohoří, ať už k horskému písničkářství nebo jižanským kostelním chvalozpěvům. Proměnlivý projekt putuje světem už od roku 2009 a jeho zvuková paleta je plná experimentování i zkoumání měřítek, vzorců a hypnotické repetice. Koncerty Timber Rattle jsou pak jakousi časoprostorovou kontemplací, zvukovou oslavou setkání a propojení země a tvorů, jazyka, magie, života a smrti.

 

Nejnovější inkarnací kapely Timber Rattle je akustický kvartet, který v létě 2022 vyráží na evropské turné a nabízí intimní akustický zážitek. Zvuk kapely, v instrumentálním složení kytary a dobra, indického harmonia, houslí, bubnu a tajemných vokálů zpívaných v harmoniích, se projevuje v jakési „psyche-pastorální“ hudbě prostorově rozlehlé i intimně zahleděné dovnitř, jež se snaží vytvořit oslavné a reflexivní prostředí, které sdílí hranice s přírodou a tichem.

 

https://timberrattle.bandcamp.com/ https://burialdance.bandcamp.com/

 

 

 

ENG:

TIMBER RATTLE is a roving, revolving and ongoing music project that continues to explore the connections between primordial sound, landscape, and the musics that have derived from our relationships to space and place throughout time .

 

This contemplation manifests in a kind of "pyche-pastoral", a music both spatially vast and intimately inward-looking, and which seeks to create a celebratory and reflective environment that shares it's borders with nature and silence.

 

While never straying too far from the mountain-hymns that are at its roots, the songwriting - which simultaneously embodies and considers its own history and geography - is yet suffused with a vocabulary of drone and sound-experimentation. An intuitive exploration of palette, pattern, and scale is the softly shifting foundation for arcane texts and vocals, which inhere as sound and instrument in the sonic celebration of the meeting and interfolding of land and bodies, animals and plants, language, magic, life and death.

 

The latest incarnation of TIMBER RATTLE is an all-acoustic quartet, who in summer of 2022 will embark on a european tour, offering an intimate and unamplified version of the project played on guitar, harmonium, violin and drum.

 

timberrattle.bandcamp.com

 

burialdance.bandcamp.com

 

TOMÁŠ NIESNER - acoustic set

https://tomniesner.bandcamp.com/album/aurora-2

28 Út
19.30 h
matemato
Koncert

Koncert kapely Matemato v klubu/kavárně/baru Potrvá.