Program | Listopad 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
02 St
19.30 h
Uvedení a čtení z nového románu Sylvy Fischerové: Elza a Muchomůrka
Zpěv: Monika Načeva, Uvede: Petr Borkovec
akce měsíce
vstupné vstup volný
03 Čt
20.00 h
!!!!!ZRUŠENO!!!! Lorenzo Masotto
piano POTRVÁ
akce měsíce
vstupné 200

A pianist and composer based in Italy, his musical journey began when he took up the piano at the age of nine. He graduated from the Conservatory of Verona and studied at the Hochscule für Music Liszt in Weimar, Germany. After years spent studying composition and jazz he continued his journey, diving into prog and post-rock and founding Le Maschere di Clara. The experimental violin/drums/piano trio has released four albums.

He has also worked on original soundtracks for theatre and film and composed two original soundtracks for short films: “Giulia” in 2015 (directed by Carlo Perassi) and “Paradox” in 2016 (directed by Nicolò Filippozzi). His piece Chrono has been selected for a documentary film about Toronto directed by Alexandra Anderson and produced by Ryerson University that was presented at the Toronto Film Festival in 2019.

His music is a journey into a hybrid and complex world and has been acknowledged by international media such as the BBC and KEXP. He is constantly searching and produces tirelessly, inspired by Nature, in which he often takes refuge.

He will present his seventh album called ‘i=r’ (law of refraction), released by the UK Label Whitelabrecs and entirely dedicated to the piano.

04 Pá
18.00 h
LADA s kapelou
NOC6
akce měsíce
vstupné 150

Dívčí pěvecký sbor Lada se zformoval v listopadu roku 2015 ze skupiny kamarádek, které spojuje nadšení z muziky a společného zpěvu, repertoár tvoří moravské lidové písně.

08 Út
19.30 h
Džezvica
Divadlo
 
vstupné Dobrovolné

Džezvica (CZ, SK, GR) se ve své tvorbě inspiruje rytmy a melodiemi zejména z oblasti Balkánského poloostrova a romskou hudbou. Violoncello, kytara, akordeon, viola, příčná flétna a perkuse v originálních aranžích lidových písní. Dynamické a skočné písně, liché rytmy i tklivé balady. To vše zabaleno do barvitého vícehlasu prokládaného sólovými kusy.

 

Petra Majerčíková - zpěv

Kateřina Sequensová - zpěv, kastaněty

Alena Libánská - zpěv, příčná flétna

Ioannis Kapnistis - kytara, zpěv

Vojtěch Nejedlý - violoncello, zpěv

Adéla Malec - viola, zpěv, pískání

Josef Prexl - akordeon, perkuse, zpěv

Filip Drsek - perkuse, kalimba, brumle, zpěv

10 Čt
20.00 h
Motherfucifer + Dimitar
Koncert
akce měsíce
vstupné 150

DIMITAR je Adámek, známý např. svým působením v hudebních tělesech Or, Tábor nebo Oswaldovi. Pod monikerem Dimitar produkuje teskné písně postavené na repetitivních linkách klasické kytary. Tíživé texty o smrti, sebevraždách, chcípání, vyhynutí a tak vůbec. Můžeme se dozvědět, jak se díky Botiči stát nafouklou ohnilou bójí na Severním moři. FFO: Kurt Donald Cobain, Low, Codeine

(ukradeno z https://kafe.wtf/)

https://poslouchejhuo.bandcamp.com/album/dimitar-c-sa-panc?fbclid=IwAR09bJIq-wkC9_QR_MV9hn80K9vblC6aJ5TRSUL76qUYsi6jgXCw0OclQwc


MOTHERFUCIFER  - Devotional folk. Proměnlivý jako roční doby. No hate. No greed. No self. Kindness of strangers.

 

https://motherfucifer.bandcamp.com/

11 Pá
19.30 h
klagenfurt
Koncert
12 So
19.00 h
Michaela Klobušická
Koncert
 
vstupné 150

Hledáte  k poslechu  něco u čeho se můžete zastavit a  zasnít,  vydat do světa fantazie a popřemýšlet si o životě nebo se jen tak nechat unášet emocemi…? Máte rádi zvuk piana, ženský hlas a nosné melodie … tak je tu pro Vás večer autorských

pop-šansonových skladem z pera Michaely Klobušické, v singl doprovodu piana zazní  skladby osobitého temperamentu ale i křehkosti,  v angličtině i češtině. Autorka shromáždila své písně již na dvou albech Roky lásky (2019) a novince ‘Cause It Matters (2022).

Více na www.klobusicka.com

16 St
18.30 h
eerica + Spektrum
Koncert
 
vstupné 100

eerica je zpěvačka a kytaristka, která svými texty a hudbou reflektuje své vlastní prožívání i vnímání celospolečenského dění. Její skladby na pomezí šansonu a folku vás přimějí se na chvíli zastavit a uvolnit se z každodenního shonu.

 

Instagram: _._eerica_._

YouTube: https://youtu.be/gIBtrLt4VDs

 

Spektrum je mladá kapela z Benešova u Prahy. Ve svém repertoáru kombinuje jak vlastní tvorbu, tak i přejaté skladby od českých i zahraničních autorů. Skupina má za sebou několik koncertů od menších hospodských akcí až po vesnické zábavy či svatby. Na jaře příštího roku plánuje vydat své dlouho připravované debutové album.

 

Obsazením kapely:

Zpěv: Emm Bambasová

Kytara: Vojta Dán

Basa: Kuba Mravec

Bicí: Honza Hanzal

 

Instagram: @spektrum_band

Facebook: Spektrum

17 Čt
19.30 h
Jessie Monk a Dlouho spolu v Potrvá
Koncert
 
vstupné 150

Ahoj kamarádi, po dlouhé letní odmlce se na Vás těšíme s novými písničkami a tentokrát ve větším prostoru - v Potrvá ❤

Pro velký nástup jsme si pro Vás připravili takový dáreček. Naše pozvání přijala skvělá Jessie Monk!

Jessie je Australanka momentálně žijící v Berlíně, kde nahrává další album. Nepřeložitelný popis její nádherné tvorby najdete níže v angličtině 🙂

https://www.facebook.com/jessiemonkartistpage

A něco o nás?

My jsme Dlouho spolu!

Klavír, kytary a housle. Poctivá písničkařina. Texty ze srdce, česky, anglicky.

Tři duše, co se znají dlouho, ale kapelu mají chvíli. Nebojíme se vyjádřit bolest, smutek, radost ale hlavně spoustu lásky, tak s námi pojďte strávit jeden večer a odnést si na památku, cokoli bude Vaše dušička zrovna potřebovat.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086953671292

Vstupné 150 Kč na místě.

Tak ahoj 17. listopadu

18 Pá
19.00 h
Metastavy + Kolektivní halucinace
koncert v rámci iniciativy Slovenská Tepláreň
akce měsíce
vstupné dobrovolné

Pražská čtveřice Metastavy vystupuje se směsí soulu, jazzu a hip hopu, která je doplněna o texty jejich frontwoman Anny Hokešové, jež jsou spíše než rapované něžně deklamované. Nebojí se v nich intimity a upřímně se vypisuje ze svých zkušeností a pocitů. V roce 2019 kapela vydala debutové album Až vyrostu, se kterým sklidila uznalé reakce a upevnila své postavení na české alternativní scéně.

 

Kladenská kapela Kolektivní Halucinace před rokem vydala třetí album Reality o labyrintu současnosti, ve kterém existují jen uzavřené bubliny oddělené vysokou zdí neporozumění. Písně o tom, že lidem schází cosi, o co by se mohli podělit s ostatními. Akustické se proplétá s elektronickým a nad tím vším se klenou skvělé texty.

 

Kolektivní halucinace (19:00-20:15)

Metastavy (20:45-22:00)

22 Út
20.00 h
Václav Dufek - release party
Ostatní
 
vstupné dobrovolné

 

Pan Dufek, domažlický rodák, který z posledních sil čelí krizi středního mládí. Třetí dekádu života uzavírá vydáním tří singlů a hlásí se o své slovo na poli české alternativní hudební scény.

V jeho tvorbě se střetává složitost dospělosti s dětskou optikou, důstojnost s humorem a životní nadhled s pocity zmaru. Zasněné propletence kytar a melancholické zvuky syntezátorů stojí na těžkých basových linkách a úderné rytmice.

Release party nabídne vedle poslechu písní i značkou dávku humoru.

Tombola included.

23 St
19.00 h
Verso a Skandál
Koncert
 
vstupné 100

Hudba tria Verso vás přenese do starého Španělska. V originálních aranžích pro housle, cello, kytaru a 3 hlasy zazní Sefardské i jiné písně. Hudba i texty plné emocí. Písně o lásce šťastné, nešťastné, vášnivé.

 

Skandál je pražská a cappella skupina, která poprvé zazpívá společně na mikrofony. Skandál! je vítězem soutěžního festivalu Jirkovský Písňovar 2022 a ve vokální tvorbě se snaží převážně o autorskou tvorbu a aranže. Na koncertě zazní české písně z pera Jana Prančla, i anglicky zpívané rádiovky.

24 Čt
19.30 h
Ziegler - Válka s mloky
Koncert
akce měsíce
vstupné dobrovolné
Anotace:
Post-undergroundová verze klasického dystopického románu Karla Čapka Válka s mloky. Čtveřice cihlářů stavící na syrovosti a zvukovém experimentu naživo předvede, že ani po bezmála devadesáti letech neztratil román nic na své naléhavosti.
30 St
19.00 h
FreeQ + Hight Street Shufflers
Koncert
akce měsíce
vstupné 150
FreeQ vznikl jako ventil pro tvůrčí pnutí matematika Víti Línka rozkymitaného mezi žánry. Pro jeho kytarové melodie vytváří podklady šedesátkové bicí Pavla Humeníka, přesná basa Vojty Línka a zvonivý backlight Tomáš Štiky. Úvratě kmitů vychylují žánry mezi funkem, reggae, psychadelií, rockem i country. Léta čistě instrumentální tvorby vytvořila v publiku hlad po slově. Ten byl zažehnán angažmá městského lyrika McPraguematica. Koncerty tak plynou od náladových prostorů po rapované výpovědi. Pro koncerty je typických mnoho stylů ale jeden rukopis. Divák proto odchází pobaven a osvěžen.