Program | Květen 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
04 Čt
19.00 h
Šílený Fridrich
Koncert
 
vstupné dobrovolné

Hudebně-poetický kvartet Šílený Fridrich se po odmlce vrací v plné sestavě a s elánem na jeviště. Posledně to bylo v Potrvá super, navíc Honza bude mít určitě mezi skladbami zase co vyprávět, tak doražte v hojném počtu.

 

odkaz na FB událost https://fb.me/e/5K9uakhYE

fb kapely https://www.facebook.com/silenyfridrich

bandzone: https://bandzone.cz/_109076

video na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Fr80QyVrUxQ

 

10 St
19.30 h
Piano Potrvá: Sofi Paez + Noirepolde
akce měsíce
vstupné 180/230

🇨🇿 CZ:

Ve čtvrtém ze série komorních koncertů "Piano Potrvá" se představí Sofi Paez a Noirepolde.

💰 Vstupné: předprodej 180 Kč, na místě 230 Kč

 

🎹 Sofi Paez/CR -----

Sofi Paez je pianistka, písničkářka a skladatelka narozená v San José v Kostarice. Po ukončení studia na National University of Costa Rica začala skládat vlastní skladby, které jsou převážně zaměřeny na piano a její potřebu objevovat nové zvuky, většinou inspirované každodenním životem a přírodou, která ji obklopuje. V prosinci 2021 se podílela na kompilaci Piano Layers Vol II německého labelu 7k! Vystupovala také v Národním divadle Kostariky, ve Funkhausu v Berlíně a na TEDxPuravida. Nyní sídlí v Berlíně a připravuje vydání svého debutového EP „Circles“ 21. dubna 2023.

🎧 https://sofipaez.bandcamp.com/

 

🎹 Noirepolde/CZ -----

Noirepolde je sólový projekt pražského neoklasického skladatele a pianisty Václava Bendy. Ve své tvorbě kombinuje minimalistické klavírní kompozice, smyčcové aranže, syntezátory a moderní samply. Výsledkem jsou jak melancholické klavírní etudy, tak i atmosférické skladby s prvky ambientu, ze kterých je patrná inspirace klasickými skladateli jako jsou Frederic Chopin či Erik Satie, ale i post-rockovými kapelami a elektronickou hudbou. V současné době vydává svoji hudbu na švédském labelu 1631 Recordings.

🎧 https://noirepolde.bandcamp.com/

----------------------------------------------------------------------

🇬🇧 EN:

Sofi Paez & Noirepolde will perform the 4th of the series of intimate concerts "Piano Potrvá".

💰 Entry: presale 180 CZK, on spot CZK 230

 

🎹 Sofi Paez/CR -----

Sofi Paez is a pianist and singer-songwriter born in San José, Costa Rica. Upon finishing her studies at the National University of Costa Rica, she started to compose her own pieces, that are in its majority piano focused. There was a need to discover new sounds, mostly inspired by daily life and nature that surrounds her. In December of 2021 she participated on Piano Layers Vol II by German label 7k! She also has performed at the National Theatre of Costa Rica, Funkhaus in Berlin and TEDxPuravida. Now based in Germany she continues to develop her sound while she prepares for the release of her first EP “Circles” on April 21st 2023.

🎧 https://sofipaez.bandcamp.com/

 

🎹 Noirepolde/CZ -----

Noirepolde is the solo project of Prague based neoclassical composer and pianist Václav Benda. He combines contemporary piano music with modern samples, classical violin & guitars for a fresh take on the genre. Influenced by classical greats such as Erik Satie & Frederic Chopin as well post-rock & electronic music, his minimalist composition style results in a melancholic combination of solo piano and atmospheric soundscapes. He currently releases his music under swedish label 1631 Recordings.

🎧 https://noirepolde.bandcamp.com/

12 Pá
19.30 h
Katka Svobodová a Tajemoje
Koncert
akce měsíce
vstupné 150

Katka Svobodová je zpěvačka, pianistka, textařka a skladatelka, která

společně s kapelou Tajemoje přichází s debutovou deskou V mlze, která je

směsí jemného popu, poetických textů s prvky jazzu a blues. V zákulisí nazýváme tento hudební styl popšansonem. Kromě vlastní tvorby hrajeme i osobitě aranžované písně zapůjčené např. od Rolling Stones, Toma Waitse, Stevieho Wondera a jiných..

 

Tajemoje:

Katka Svobodová - zpěv, piano

Ondřej Hlas - kytara akustická a elektrická

Matyáš Paur - bicí nástroje

Zbyšek Kordač - kontrabass

18 Čt
19.00 h
RUCH (2) ~ synth jam session
Koncert
akce měsíce
vstupné zdarma

ℜ𝔲𝔠𝔥

Sonické experimenty v improvizační session pěti hudebníků na syntezátory, moduláry a drum machiny.

Vstup zdarma

21 Ne
19.30 h
ANARKUSS
Koncert
akce měsíce
vstupné

Na pódiu (nebo pod ním, za ním, vedle něj, u ohně, kdekoliv – to je právě kouzlo téhle „kapely“) dvě bosé postavy v podivných montérkách. Anne Hübschmann a Al Burian, tedy Anarkuss. Jedna akustická kytara, dva hlasy: nejjednodušší obsazení, ale zároveň neskutečná energie. Hudba coby proud komunikace – živelná, stále se měnící, zdravě nestálá. Duo, momentálně usazené v Berlíně, se po čase vrací do Česka; nenechte si to ujít. „Acoustic music has advantages. It's very adaptable to different situations,“ říká Al Burian (mj. Milemarker, Challenger, vydavatel fanzinu Burn Collector): „It can connect you to music ideas and traditions and feelings from before recorded music, or before electricity. You can practice in the park. Tim Remis once said, ´if you can't play it on acoustic guitar and it would sound like anything, what is it? It's not really a song.´ I'm not sure I'd go that far, but I see his point.“ V neděli 21. května se těšíme na shledání v našem oblíbeném Potrvá.

24 St
19.30 h
Michael to Castle a Mrklm
Koncert
 
vstupné 150

Michael to Castle

Naši charismatickou zpěvačku Naďu doplňuje rytmická sekce čtyř muzikantů. Každý je původem odjinud, všichni se sešli na Konzervatoři Jaroslava Ježka.

Jazzové vlivy v naší hudbě hledejte! Naďa, která je hlavní autorkou písní, však nemá daleko k současnému popu. Písně s texty ze života zpívá česky i anglicky.

Prostřednictvím moderních groovů, které často vybízí k tanci, se kapela snaží publiku předat svůj osobitý pohled na svět.

Naďa Vilgošová - zpěv

Roman Palisa - piano

Karel Píša - kytara

Michal Vančák - basová kytara

Jan Pelíšek - bicí

 

 

MRKLM

Mirákulum jsou prostě písničky. Někdy zamyšlené, jindy spíš ne. Někdy potichu, většinou spíš nahlas.

Autorská tvorba tria Mirákulum se pohybuje na široké škále nálad od melancholie Fina Greenalla (Fink) až k syrovému zvuku indie-rockových The Plants And Animals, tu a tam se projeví i silná náklonnost k funku a groovům. Díky lehce netradičnímu obsazení, kdy elektrickou kytaru plně nahrazuje elektrické piano Rhodes, však celkový zvuk Mirákula působí syrově, analogově a je jasně rozpoznatelný.

MRKLM existuje od vždycky, i když dlouho bez názvu. Vždy se jednalo o autorský projekt, který většinou reflektoval vnitřní pohnutky za pomoci abstraktních textů. Od roku 2017 je Mirákulum koncertně aktivní a postupné personální změny vedly až k obsazení, v němž kapela hraje nepřetržitě od konce roku 2018. Za dobu své existence se postupně posouvala víc a víc směrem k rockovému zvuku a i nadále se její hudební řeč vyvíjí. Současné Mirákulum má na kontě dvě EP (a momentálně natáčí třetí), několik singlů včetně písničky Bomba (2022)

Jan Aschenbrenner - zpěv, rhodes

Iva Kejzlarová - bass

Václav Hugo Pitule - bicí

 

 

Vstupné: 150,-

 

 

25 Čt
20.00 h
Ondřej Galuška Orchestra
Koncert
akce měsíce
vstupné 150/200

Aktuální album Ondřeje Galušky Stručný úvod do filosofie marnosti v orchestrálním akustickém provedení: marimba, basklarinet, pozoun, basa, kytara.

Ondřej Galuška je hudebník a filosof, zakládající člen legendární multižánrové kapely eggnoise, frontman projektu The Odd Gifts a spoluautor dětského hudebně divadelního představení Krev není voda (spolu s Milanem Caisem, Davidem Novotným a dalšími). Jeho aktuální album Stručný úvod do filosofie marnosti produkoval PJONI a hostují na něm mimo jiné Bára Zmeková, James Harries nebo Jakub König. K albu vyšla stejnojmenná kniha.

Galuška je také spoluautorem soundtracku k filmu Jana Hřebejka Svatá Čtveřice a píše hudbu pro Taneční studio Light (Žirafy netančí, Bratři, Krev není voda...) a taneční soubor SPOLK (S dovolením!, Absolutně nepřijatelné pt. 2). Jeho verze písně Tea and Crumpets vyšla na albu Bazarem Proměn: A Tribute to Vladimír Mišík. V roce 2015 mu v nakladatelství TOGGA vyšla kniha Tělo hudby, hudebně-filosofická práce koncipovaná pro širší čtenářstvo zajímající se o hudbu. Předloni vydal experimentální album Ligeticitations na labelu Ma Records.

26 Pá
19.00 h
Rabbit Slow - MTHRFVXR - Son of a Mitch
Koncert
akce měsíce
vstupné 100

Son of a Mitch - Nomad guitar magic. Roztáhni křídla a leť tak vysoko, dokud z lidí nejsou mravenci

MTHRFVXR - Sounds of coven gathering in an abandoned house on the hill. Bosorka Cácora a Milarepův dědic

Rabbit Slow - Run Rabbit Run. Soundtrack k poslednímu západu slunce

30 Út
19.00 h
Absolventský koncert SZUŠ Orphenica
Koncert
akce měsíce
vstupné zdarma