Program | Červen 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
08 Čt
19.30 h
Piano Potrvá: Jakob & Vargkvint
Koncert
akce měsíce
vstupné 180/230

🇨🇿 CZ:

V pátém ze série komorních koncertů "Piano Potrvá" se představí švédská dvojice Jakob Lindhagen & Vargkvint.

💰 Vstupné: předprodej 180 Kč, na místě 230 Kč

 

🎹 Švédští hudebníci Jakob Lindhagen a Vargkvint (Sofia Nystrand) v posledních letech neustále rozčeřují definici moderní klasické/ambientní/experimentální hudby, stejně jako definici sólové/duo/spolupráce. Jejich hudba, vydaná na labelech jako Leiter Verlag, Time Released Sound a piano and coffee records, byla umístěna v několika seznamech „Album Of The Year“, hrána na rádiích jako BBC a KEXP, na kompilacích po boku Nilse Frahma, Ólafura Arnaldse a Eluvium, stejně jako jejich práce na filmech nominovaných na Zlatou palmu a Swedish Academy-awards. Na svém prvním koncertu v České republice spojí tato dvojice svůj smysl pro sugestivní melodie a hravou instrumentaci, představí nově vydaný i dosud nevydaný materiál.

🎧 https://jakoblindhagen.bandcamp.com/music

🎧 https://vargkvint.bandcamp.com/

------------------------------------------------------------------

🇬🇧 EN:

Swedish duo Jakob Lindhagen & Vargkvint will perform the 5th of the series of intimate concerts "Piano Potrvá".

💰 Entry: presale 180 CZK, on spot CZK 230

 

🎹 Swedish musicians Jakob Lindhagen and Vargkvint, the artist name of Sofia Nystrand, have for the past years constantly been blurring the definition of modern classical/ambient/experimental music, as well as the definitions of solo/duo/collaborative work. Their music, released on labels such as Leiter Verlag, Time Released Sound and piano and coffee records, has been placed in several”Album Of The Year”-lists, been played on radio stations such as BBC and KEXP, on compilationsalongside Nils Frahm, Ólafur Arnalds and Eluvium, as well as been commissioned for Palme d’Or-nominated and Swedish Academy-awarded films.

For their first concert in Czech Republic, the duo will combine their sense for evocative melodies and playful instrumentation, presenting both newly released and yet-to-be released material, inviting the listeners to their own unique world of sounds.

🎧 https://jakoblindhagen.bandcamp.com/music

🎧 https://vargkvint.bandcamp.com/

09 Pá
19.00 h
soukromá akce
Ostatní
22 Čt
19.30 h
Jana Machová a Milan Vilč
Koncert
 
vstupné 180

Koncert zpěvačky Jany Machové a klavíristy Milana Vilče, kteří se potkali před více než 13 lety na jazzových večerech v opavském klubu Jazz café club Evžen, kde slovo dalo slovo a začali zkoušet hrát tvorbu, kterou mají rádi v netradičních aranžích.

Oba hrají pro radost a pro úsměv na rtech posluchačů.

Jejich hlavní motto je, že i když jsou oba z jiného konce republiky, tak nic není nemožné.

 

Jejich múzou a předlohou se stala primárně americká zpěvačka a pianistka Tori Amos, od které na koncertu zazní celá jedna sada songů. Mezi hlavní témata jejích emotivních písní patří mezilidské vztahy, víra a příběhy o lidských tragédiích.

 

V druhé sadě pak zazní mix písní, které budete velmi dobře znát, ale budou opravdu v netradičních klavírních úpravách.