Program | Září 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
07 Čt
19.30 h
Ryan O'Reilly & Anna Vaverková & Marie De La Montagne
Koncert
akce měsíce
vstupné 100

Ryan O'Reilly vystoupí 7. září 2023 od 19:30 v kavárně Potrvá. Na koncertě ho podpoří dvě české písničkářky, Anna Vaverková a Marie De La Montagne.

 

Ryan O'Reilly ze Southamptonu v Anglii je písničkář, jehož irský původ a anglická výchova z něj udělaly vypravěče s černým smyslem pro humor, který lze objevit hluboko v jeho upřímných textech. Ryan na své hudební cestě sledoval klikatou cestu, počínaje vystupováním na open mic večerech v Torontu jako teenager, až po busking v Londýně. Stal se natolik populární, že to inspirovalo fanouškovské turné po Evropě, které zaplatilo za čas ve studiu. Ryanův styl psaní se noří do detailů a okolností, fatalismu a symboliky, stejně jako otevřené dopisy, vyprávěné neochvějně Ryanovým vokálem. Vytvářejí napětí mezi melancholií a vzdorem a zároveň mají podtext toužebného a pokrouceného pohledu na svět, který se projevuje ve „schadenfreude“, kterou Ryan rozpoutá na svých živých vystoupeních. Ryan v květnu 2023 vydal nové album Other Plans a v Praze vystoupí podruhé.

13 St
19.30 h
Line on some trip +
Koncert
akce měsíce
vstupné 100
17 Ne
19.00 h
JEanne Susin & LLDD
Koncert
akce měsíce
vstupné
26 Út
19.00 h
soukromá akce
Ostatní
27 St
19.30 h
Michael to Castle a MRKLM
Koncert
akce měsíce
vstupné 150

Michael to Castle

Naďa Vilgošová - zpěv

Roman Palisa - piano

Karel Píša - kytara

Michal Vančák - basová kytara

Václav Pitule - bicí

Naši charismatickou zpěvačku Naďu doplňuje rytmická sekce čtyř muzikantů. Každý je původem odjinud, všichni se sešli na Konzervatoři Jaroslava Ježka.

Jazzové vlivy v naší hudbě hledejte! Naďa, která je hlavní autorkou písní, však nemá daleko k současnému popu. Písně s texty ze života zpívá česky i anglicky.

Prostřednictvím moderních groovů, které často vybízí k tanci, se kapela snaží publiku předat svůj osobitý pohled na svět.

Michael to Castle si poslechněte zde:

https://open.spotify.com/album/0jGYJafTT5oZwoDfkuUXxv...

nebo zde:

https://youtu.be/OwbBEojVrmY

 

MRKLM

Jan Aschenbrenner - zpěv, rhodes

Iva Kejzlarová - bass

Václav Hugo Pitule - bicí

Mirákulum jsou prostě písničky. Někdy zamyšlené, jindy spíš ne. Někdy potichu, většinou spíš nahlas.

Autorská tvorba tria Mirákulum se pohybuje na široké škále nálad od melancholie Fina Greenalla (Fink) až k syrovému zvuku indie-rockových The Plants And Animals, tu a tam se projeví i silná náklonnost k funku a groovům. Díky lehce netradičnímu obsazení, kdy elektrickou kytaru plně nahrazuje elektrické piano Rhodes, však celkový zvuk Mirákula působí syrově, analogově a je jasně rozpoznatelný.

MRKLM existuje od vždycky, i když dlouho bez názvu. Vždy se jednalo o autorský projekt, který většinou reflektoval vnitřní pohnutky za pomoci abstraktních textů. Od roku 2017 je Mirákulum koncertně aktivní a postupné personální změny vedly až k obsazení, v němž kapela hraje nepřetržitě od konce roku 2018. Za dobu své existence se postupně posouvala víc a víc směrem k rockovému zvuku a i nadále se její hudební řeč vyvíjí. Současné Mirákulum má na kontě dvě EP (a momentálně natáčí třetí), několik singlů včetně písničky Bomba (2022)

MRKLM si poslechněte zde: https://www.youtube.com/@mrklmmirakulum7221

nebo zde: https://open.spotify.com/artist/07DfeO04QAV9X62njIPDbg?

si=RI6oGzu1Q5S9AJFyMpPMUw

Vstupné: 150,-