Program | Prosinec 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
01 Pá
19.30 h
15 let Potrvá: Gondor Flames + Sboreček
Koncert
akce měsíce
vstupné dobrovolné

Bude to už patnáct let, co jsme pro vás otevřeli kavárnu POTRVÁ. Na narozeninovém večírku zahrají naše spřátelené supergroupy Gondor Flames a Sboreček. Přijďte slavit s námi!

02 So
19.30 h
Neuro Bats
Koncert
akce měsíce
vstupné
06 St
20.00 h
A2+ #118: Paweł Doskocz / Wojtek Kurek / Petr Vrba (CZ/PL), Arnica Montana (FR)
Koncert
akce měsíce
vstupné

Na posledním letošním večeru série A2+ vystoupí polsko-české improvizační trio, v němž se potkali kytarista Paweł Doskocz, bubeník Wojtek Kurek a hráč na trumpetu a elektroniku Petr Vrba, a projekt Arnica Montana francouzské soundartistky Hélène Blondel, která je v současné době na rezidenčním pobytu v Prague Synth Library.

 

Doskocz / Kurek / Vrba

https://paweldoskocz.bandcamp.com/

http://wojtekkurek.com

http://vrrrba.cz

 

Arnica Montana

https://soundcloud.com/arnica_montana

 

FB event: https://www.facebook.com/events/611432601031697

 

A2+ je série kulturního čtrnáctideníku A2, probíhající od roku 2012. Zaměřuje se na okrajové či pomezní oblasti současné hudby, zejména na experimentální přístupy, volnou improvizaci, nejrůznější hybridní projevy i subverzivní vpády na území popu.

http://advojka.cz/a2plus

 

Akce probíhá s podporou Ministerstva kultury ČR a Státního fondu kultury ČR.

07 Čt
19.30 h
Jan Běťák a hosté
Koncert
 
vstupné 200/250

7.12.2023, 19:30, Jan Běťák a hosté

 

Jan Běťák v doprovodu spřátelených muzikantů (Žaneta Vítová - akordeon, Jan Přibil - trubka, Tomáš Spiřík - kontrabas) představí právě vycházející Napodobování písma (Galén 2023).

 

"Pozvolné, soustředěné přikládání do rybářského ohně, esenciální kytara, chvílemi opojná, halucinogenní trubka a poezie zpívaná tak nějak spodními ústy, hluboko, někdy až u samého dna... Ale hlavně je z písní cítit, že vypovídají něco důležitého a osobního. Posluchači budou při každém dalším poslechu překvapeni novým významem, detailem, nikdy s nimi nebudou úplně hotovi a budou se k nim bezpochyby vracet. Co se ví na břehu o království prázdna?" (Petr Maděra)

08 Pá
19.30 h
15 let Potrvá Part II: Sestra DJ & DJ Cosmic Jazz
Koncert
akce měsíce
vstupné Dobrovolné
14 Čt
19.30 h
Piano Potrvá: Timmi + Mariana Jouzová
Koncert
akce měsíce
vstupné předprodej 200 Kč, na místě 280 Kč

CZ: V devátém ze série komorních koncertů "Piano Potrvá" se představí se svým elektro-akustickým setem česko-slovenská hudební producentka timmi a oceňovaná harfistka Mariana Jouzová.

🎟 Vstupné: předprodej 200 Kč, na místě 280 Kč

 

🎹 timmi /CZ

Hudební producentka, která stojí za hudebním labelem Řehole a festivalem Řehole pod širákem. Část základů pro její tvorbu čerpá z duchovní hudby, ze které se inspiruje a vytváří upravené party převedené do vokálů nebo nebo kláves. Její nahrávky zahrnují hutné dronové plochy proložené noisem, akustickým pianem, syntezátory, vokál nebo mluvené slovo. Její první oficiální release Theosis vyšel na kazetě na labelu Řehole ve spolupráci s Stoned To Death.

➡️ https://www.instagram.com/_71mm1_/

🎧 https://rehole.bandcamp.com/album/theosis-2

 

✨ Mariana Jouzová /CZ

Oceňovaná harfistka Mariana Jouzová, absolventka HAMU. Spolupracovnice řady předních českých symfonických orchestrů jako např. Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Pražská komorní filharmonie a Filmová filharmonie, jíž je od roku 2014 členem. Na pražské alternativní scéně je známá svým vystoupením na festivalu Řehole pod širákem II, elektro-akustickým setem na Konektiv Night společně s Omar El-Sadek (QOW) nebo spoluprací s Ester Grohovou.

➡️ https://www.instagram.com/ma.ri.jou/

🎧 https://www.youtube.com/watch?v=H1EEOuryNt0...

------------------------------------------------------------

EN: We are very happy to announce that music producer timmi and award-winning harpist Mariana Jouzová will perform the 9th of the series of intimate concerts "Piano Potrvá".

🎟 Entry: presale 200 CZK, on spot CZK 280

 

🎹 timmi /CZ

Music producer timmi, who stands behind music label and festival Řehole, works both independently and in collaborations. Some of the basis for her work is drawn from sacred music, from which she takes inspiration and creates modified parts converted into vox or keys. Her releases include dense drone surfaces interspersed with noise, piano, spoken word. She gets inspired by the overlap of dirty, minor concrete to abstract elements with the crystalline synth or piano sounds. Her first official release Theosis is out on tape on Řehole label in collaboration with Stoned To Death.

➡️ https://www.instagram.com/_71mm1_/

🎧 https://rehole.bandcamp.com/album/theosis-2

 

✨ Mariana Jouzová /CZ

Award-winning harpist Mariana Jouzová, graduate of HAMU. Collaborator of a number of leading Czech symphony orchestras, such as the Symphony Orchestra City of Prague FOK, Czech Radio Symphony Orchestra, Prague Chamber Philharmonic and Film Philharmonic, of which he has been a member since 2014. On the Prague alternative scene, she is known for her performance at the Řehole pod Širákem II festival, her electro-acoustic set at Konektiv Night together with Omar El-Sadek (QOW) or her collaboration with Ester Grohová.

➡️ https://www.instagram.com/ma.ri.jou/

🎧 https://www.youtube.com/watch?v=H1EEOuryNt0

21 Čt
19.45 h
Irena a Vojtěch Havlovi + Václav Havelka
Koncert
akce měsíce
vstupné 250/300

Dvojkoncert umělců, kteří se sešli na společném hudebním projektu. Svou tvorbu představí v samostatných blocích i společně.

Hudebník, písničkář a aktivista Václav Havelka známý jako vůdčí osobnost skupiny Please The Trees chystá na rok 2024 vydání nového sólového alba. Jedněmi z hostů na albu jsou také Irena & Vojtěch Havlovi, se kterými společně v rámci koncertního programu tohoto večera zahraje několik skladeb.

Irena a Vojtěch Havlovi bývají díky skutečně mimořádné dávce univerzality, vytříbenému projevu a originalitě své tvorby pro snadnější orientaci čas od času přiřazováni k některým rozmanitým hudebně stylovým proudům. Ve svých kompozicích využívají rozmanitých hudebních nástrojů (violoncello, klavír, viola da gamba, zvony, tibetské mísy aj.). Manželé Havlovi berou svou uměleckou tvorbu jako poslání a svou hudbu jako dar, kterým předávají mírumilovné duchovní poselství.